» » » » Premierul Victor Ponta in vizita la Bacau




Primul ministru s-a aratat incintat de constructia Spitalului Municipal si a declarat ca este pacat ca o astfel de investitie benefica pentru o intreaga comunitate nu a avut sprijin de la Guvern – el a promis ca va aloca bani, la fel ca si pentru soseaua de centura, pentru ca spitalul sa fie finalizat in noiembrie

Primul ministru Victor Ponta a fost vineri in municipiul Bacau. El a poposit si la Spitalul Municipal, unde gazda i-a fost initiatorul acestui proiect, primarul Romeo Stavarache. Premierul a batut la pas fiecare etaj al primului spital public construit in Romania dupa Revolutie, de catre o autoritate locala. Victor Ponta a fost de-a dreptul incintat de aceasta investitie pentru comunitatea bacauana, intr-o tara in care infrastructura sanitara este foarte veche si cu multe lacune.

Primarul Bacaului i-a prezentat punctual ce beneficii va avea noul spital pentru locuitorii municipiului, sectiile care vor fi aici si pina la aparatura de ultima generatie, RMN, computer tomograf, aparate de radiografii, la care orice locuitor al orasului va putea apela atunci cind va avea nevoie, fara mai fie nevoit sa plece la Iasi sau Bucuresti.

“Cite spitale din tara nu ar da sa aiba tehnica aceasta!”, a exclamat primul ministru Victor Ponta, cind a vazut aparatura Philips de ultima generatie. Explicatiile primarului Romeo Stavarache au fost completate cu date tehnice oferite de constructor.

“O sa imi placa mult acest spital cind va fi gata! Este un proiect impresionant, intr-un stadiu foarte avansat. Sint convins trebuie sa sprijin financiar un proiect care pina acum nu a beneficiat de finantare de la bugetul de stat si intreaga finantare a cazut pe umerii bugetului local. Este bine ca am vazut acest proiect cu ochii mei si este clar ca trebuie ajutat sa fie terminat”, a declarat primul ministru Victor Ponta.

In aceste conditii, cind Spitalul Municipal va primi sprijin financiar si de la Guvern, el are toate sansele sa fie gata in luna noiembrie a acestui an si toti bacauanii sa beneficieze de servicii medicale la standarde europene.

Deja Consiliul Local Bacau a aprobat de curind sa aloce un buget pentru un set de analize gratuite pentru locuitorii orasului. Astfel se va avea o evidenta clara a starii de sanatate a populatiei. Un alt punct pe care bacauanii l-au sustinut in fata premierului a fost necesitatea demararii proiectului soselei de centura. Pentru ea au facut lobby primarul Romeo Stavarache si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, reusind sa smulga o promisiune premierului si pentru realizarea ei.
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2012/05/25/premierul-victor-ponta-va-sprijini-financiar-finalizarea-spitalului-municipal.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO