» » » Mutilaţi sau ucişi de erorile şi nepăsarea medicilor

Daniel Stănică merge doar cu ajutorul cârjelor iar copiii lui Florin Alexandrescu au rămas fără mamăÎn spitalele din judeţul Bacău, mulţi pacienţi mor cu zile sau sunt diagnosticaţi necorespunzător. După anchetele dispuse de Colegiul Medicilor, fie nu se găsesc vinovaţii, fie plângerile nu sunt soluţionate.

Radu Coriolan Mărginean (28 de ani), din Buhuşi, a murit la zece minute după ce i s-a administrat o injecţie la Urgenţe. Anina Albuţ (31 de ani), din Săuceşti, a decedat pe patul de spital la două săptămâni după ce o butelie a explodat lângă ea. Daniel Stănică (44 de ani) a rămas infirm după ce medicii i-au pus strâmb oasele piciorului stâng în ghips. Marius Vrânceanu (28 de ani), profesor de Sport, a rămas fără braţul stâng din cauza lentorii cadrelor medicale.
Acestea sunt doar câteva cazuri ale unor pacienţi care ar fi putut să aibă o altă soartă dacă sistemul de sănătate românesc ar fi funcţionat normal. În ciuda reclamaţiilor depuse atât la Poliţie, cât şi la Colegiul Medicilor, rezultatele anchetelor specialiştilor întârzie să apară de ani buni.
Dosarele se plimbă la nesfârşit între Poliţie şi Parchet pentru adunarea probelor. În niciunul dintre aceste cazuri nu a ieşit la iveală vinovatul. Un singur lucru este cert: în urmă au rămas oameni infirmi şi familii îndurerate şi lipsite de speranţa că cineva vreodată le va face dreptate.
„Dacă rămânea în spital, era salvat!“
Anina Albuţ (31 de ani) din satul Schineni, comuna Săuceşti a ajuns în luna ianuarie a acestui an la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău cu arsuri de gradul II şi III pe faţă, mâini şi abdomen după ce o butelie i-a explodat în faţă de la flacăra unei lumânări.
Cu toate că medicii au considerat în acel moment că femeia nu trebuie transferată la o altă clinică din ţară, Anina Albuţ a decedat la scurt timp. Florin Alexandrescu, soţul tinerei îl acuză pe Iulian Ghimiş, medicul care s-a ocupat de soţia lui, că acesta nu a îngrijit-o corespunzător. Bărbatul reclamă că în cele zece zile cât a stat la capul soţiei sale în spitalul din Bacău, Ghimiş nu i-a făcut analize pentru a-i monitoriza evoluţia bolii. „Nu i-a recoltat nicio picătură de sânge. Se uita la ea de la distanţă şi zicea doar atât: «E bine! E bine!». La internare i-a făcut doar o radiografie la plămâni şi tot mereu la radiografia aia se uita. De parcă nu ştiu ce naiba vedea acolo! Alta nu i-a mai făcut. Analize, ioc!“, a afirmat disperat soţul femeii şi tată a doi copii rămaşi orfani de mamă. Cu toate că omul a făcut reclamaţie  la Poliţie şi la Colegiul Medicilor, ancheta bate pasul pe loc de aproape şase luni.
Radu Coriolan Mărginean, tânărul din Buhuşi care a murit după ce medicii i-au făcut o injecţie contra senzaţiei de greaţă şi l-au trimis acasă este un alt caz  controversat. Tânărul s-a prezentat în urmă cu două luni la Spitalul orăşenesc din Buhuşi, iar medicii nu au reuşit să pună diagnosticul de infarct. Abia la autopsie, medicii au constatat că tânărul avea o obstrucţie de arteră coronară.
„Avea un cord mare. Dacă era ţinut în spital şi i se administrau atunci substanţe care fluidizează sângele şi dizolvă trombii, era salvat!“, a declarat medicul Marcel Bădără, şeful Serviciului de medicină legală din Bacău. Poliţia a început o anchetă, însă rezultatele se lasă aşteptate de mai bine de două luni. Marius Vrânceanu, din municipiul Bacău, profesor de educaţie fizică, a încercat să traverseze în fugă calea ferată şi a fost aspirat de tren, iar braţul i-a fost smuls din umăr.
Profesor de Sport, plimbat între spitale
După două ore de insistenţe ale medicilor băcăuani către mai multe spitale din ţară, care nu puteau trimite niciun elicopter, Marius a fost transportat cu ambulanţa la Iaşi, de unde a fost preluat de un elicopter şi transportat la Spitalul Floreasca din Capitală. La aproape nouă ore de la accident, braţul tânărului nu a mai putut fi pus la loc. În urmă cu o săptămână, Marius a reuşit să-şi cumpere din Scoţia o mână bionică. Ancheta începută de Colegiul Medicilor în luna ianuarie este departe de a se finaliza.
De la începutul anului, la Colegiul Medicilor au fost 10 reclamaţii, dar niciuna nu a fost soluţionată.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO