Patronul unui pub s-a gândit să-şi servească clienţii într-o cameră amenajată ca în zi de doliu. Petrecăreţii au în loc de masă un sicriu, iar la căpătâiul „mortului“ a fost pusă o cruce. Toate acestea au fost amenajate pentru a-i obişnui pe oameni cu ideea morţii.
Senzaţii tari şi o întoarcere în timp cu cel puţin 100 de ani, asta a decis să le ofere clienţilor Radu Turtă, patronul unui pub situat în zona centrală a municipiului Bacău.
Proprietarul s-a hotărât, în urmă cu o lună să-şi redecoreze pub-ul aflat într-o clădire construită în stil brâncovenesc în 1910. În acest spaţiu a amenajat o cameră autentic ţărănească aflată în zi de doliu.
Proprietarul s-a hotărât, în urmă cu o lună să-şi redecoreze pub-ul aflat într-o clădire construită în stil brâncovenesc în 1910. În acest spaţiu a amenajat o cameră autentic ţărănească aflată în zi de doliu.
„Totul a pornit dintr-o joacă“
Astfel, ştergarele vechi au fost puse pe pereţii reci ai camerei, iar oalele de lut nu lipsesc de pe poliţa veche de lemn. În cameră, la intrarea păzită de o uşă veche şi ponosită, se află şi o oglindă spartă pe margini, iar în centru a fost pus un sicriu. Pentru ca totul să pară cât mai autentic, clienţii au parte de muzică interpretată de călugării de pe muntele Athos. Loc de masă ţine chiar sicriul. În el au fost puse o perucă blondă, câteva cârpe şi o pereche de pantofi bărbăteşti cumpăraţi de la un magazin second-hand. Peste acestea, a fost montată o sticlă groasă de şase centimetri pentru a susţine paharele petrecăreţilor.
„Totul a pornit dintr-o joacă. Am vrut să fac o cameră ţărănească, dar îmi trebuia o masă unde să stea clienţii. Era prea scumpă şi am decis să pun un sicriu. M-a costat doar 180 de lei şi mi-au dat şi o cruce bonus. Omul trebuie să se obişnuiască cu ideea morţii, iar aici o pot face din plin“, a spus Radu Turtă, patronul localului.
Zilnic, câte 15-20 de clienţi aleg să-şi petreacă timpul liber în camera ţărănească cu sicriu. Toţi evită însă să-şi pună paharele în dreptul crucii de pe coşciuc.
Zilnic, câte 15-20 de clienţi aleg să-şi petreacă timpul liber în camera ţărănească cu sicriu. Toţi evită însă să-şi pună paharele în dreptul crucii de pe coşciuc.
Distracţie cu frică de Dumnezeu
„E un loc liniştit unde chiar mă relaxez. La început mi s-a părut sinistru, dar apoi, muzica, lumina din interior şi mirosul de tămâie m-au atras. Evit însă să-mi pun ţigările sau băutura pe crucea de pe sicriu pentru că nu vreau să-mi bat joc de cele sfinte“, a spus Georgiana Stegaru, o tânără de 30 de ani.
Întreaga investiţie l-a costat pe Radu Turtă doar 500 de lei şi, chiar dacă alţi clienţi preferă să stea pe terasa localului la mesele obişnuite, omul este convins că ideea lui are destui adepţi. „Liceenii sunt cei cei care preferă acest loc. Am dus odată să viziteze camera şi un grup de copii aflaţi pe terasă la o zi de naştere. Le-a plăcut. Se simţeau ca la muzeu“, a mai spus Turtă.
Niciun comentariu: