» » Se desfiinteaza Vama si Garda Financiara

Conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta, Garda Financiara si Vama vor fuziona prin absorbtie cu Directia Generala a Finantelor Publice. Practic, intre primele doua si ultima va exista un raport de subordonare.

Lupta impotriva evaziunii fiscale a fost principalul motiv pentru care guvernantii au dat o ordonanta de urgenta in care sunt prevazute unele masuri in vederea imbunatatirii activitatii structurilor de administrare fiscala.

Astfel, in art.1, al.1, se spune ca:
“Agentia Nationala de Administrare Fiscala se reorganizeaza ca urmare a fuziunii prin absorbtie si preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare, institutii publice cu personalitate juridica aflate în subordinea sa”.

Ca urmare a fuziunii prin absorbtie Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale si Garda Financiara se vor desfiinta. Acestea se vor reorganiza insa ca structuri, fara personalitate juridica in cadrul ANAF. “Pe site-ul Ministerului de Finante la capitolul transparenta a fost publicat un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului, prin care DGFP, Vama si Garda Financiara sa fuzioneze. Astfel, cele trei vor functiona sub un singur nume si cu o singura conducere”, ne-a declarat Adrian Anghel, purtatorul de cuvânt DGFP Bacau. Dupa intrarea in vigoare a acestei ordonante, ANAF, respectiv Directia Judeteana a Finantelor Publice Bacau va prelua activitatea aparatului DJAOV dar si pe cea a Garzii Financiare.

Mai multe variante, niciun rezultat

In aceasta situatie, restructurarile sunt iminente. “Cu privire la reorganizarea ANAF, sunt mai multe variante de lucru care privesc aceasta fuziune. Fiecare varianta are plusurile si minusurile ei.Se urmareste, in special, reducerea cheltuielilor bugetare. In acelasi timp se doreste si cresterea calitatii actului de control. In acest sens pot sa spun ca se urmareste chiar si cresterea competentelor conferite comisarilor, inclusiv prin efectuarea de controale fiscale partiale”, a afirmat Romeo Fratila, comisarul sef al Garzii Financiare Bacau. Conform aceleiasi ordonante, personalul din cadrul Garzii Financiare si a DJAOV trebuie sa se incadreze intr-un anumit numar de posturi aprobate de catre ANAF. Patrimoniul, arhiva, executia bugetara pâna la data desfiintarii si orice alte bunuri ale Vamii si Garzii Financiare vor fi preluate de catre DGFP. De asemenea, in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a acestei ordonante de urgenta, se vor infiinta nu mai putin de 8 directii de administrare fiscala regionale, corespunzatoare regiunilor de dezvoltare prevazute in Legea nr. 315/2004, a dezvoltarii regionale.
Alexandra Zaharia


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO