» » » Capul viceprimarului va cadea pe 3 martie?

Uniunea Social Liberala (USL) se pune in miscare la Onesti

Zilele lui Constantin Florian (PDL) sunt numarate in functia de viceprimar. Pe 3 martie, alesii onesteni se reunesc in sedinta Consiliului Local, unul dintre punctele prezente pe Ordinea de zi vizand chiar schimbarea din functie a viceprimarului. Tehnic, pe fondul constituirii USL, scaunul de „vice” ar reveni PNL. Practic, liberalii onesteni nu se grabesc sa imbratiseze „cadoul” facut de PSD in virtutea protocolului de functionare a Uniunii. Partile implicate sustin ca problema se va transa abia dupa infiintarea, la nivel de judet, a USL. Dar pana atunci mai e cale lunga.

Uniunea Social Liberala traieste clipele facerii la Onesti. Dupa ce consilierul local Endre Bereczki (PSD) a propus ca PNL sa preia functia de viceprimar, in temeiul protocolului parafat la Bucuresti de Victor Ponta si Crin Antonescu, lucrurile s-au precipitat in tabara liberala. Penelistii onesteni nu par dispusi sa accepte "cadoul" pesedist, apreciind ca decizia preluarii functiei de viceprimar tine de intelegerea care urmeaza a fi convenita la nivel de judet intre PSD si PNL. "Este un pic prematura discutia privitoare la viceprimar. Inca nu s-a vacantat functia, in primul rand. Apoi, discutiile de la Onesti tin de intelegerea care se va face pe judet intre PSD si PNL. Nu putem discuta separat. Dupa ce se transeaza lucrurile la nivel de judet, vom vedea ce va fi si la Onesti", a declarat Mihaela Badic, sefa organizatiei PNL Onesti. Ea a lasat de inteles ca niciuna dintre formatiunile politice componente nu se grabeste sa semneze protocolul USL in judetul Bacau si ca acest lucru ar putea dura chiar mai bine de o luna. "Parerea mea este ca nu prea se grabeste nimeni cu semnatul protocolului. Nu cred ca va fi foarte curand parafat. Poate ca in perioada urmatoare, o luna plus minus cateva zile", a afirmat Badic. 

„Sa-si oficializeze casatoria incestuoasa”

Senatorul Gabriel Berca, seful PDL Bacau, a declarat ca PSD si PNL sunt libere sa-si imparta dupa cum vor functia de viceprimar la Onesti. Berca a apreciat ca in contextul protocolului USL, cele doua partide isi "pot oficializa casatoria incestuoasa". 
"Au protocol, asa ca sunt liberi sa-l schimbe pe viceprimar. Sunt liberi sa-si oficializeze casatoria incestuoasa. S-o faca ei, pentru a vedea si oamenii din Onesti ce fel de alianta s-a creat", a spus Berca. 
De cealalta parte, viceprimarul Constantin Florian a declarat ca schimbarea sa din functie s-ar putea petrece cel mai devreme pe 3 martie, cand CL Onesti se va intruni in sedinta, iar unul dintre punctele de pe Ordinea de zi vizeaza tocmai numirea unui alt viceprimar. "Propunerea trebuie sa vina din partea primarului. Este firesc, eu ii inteleg si sunt liberi sa faca ce alianta vor. Eu nu mi-am dat inca acordul vizavi de a demisiona din functie sau a asepta sa fiu demis. Voi lua o decizie cat de curand", a promis Florian. 
Lucian Bogdanel


PSD, o broasca bagata pe gatul PNL?


In aparenta, Uniunea dintre PSD si PNL a pornit cu stangul in judetul Bacau. Liderii celor doua partide, Romeo Stavarache (PNL), respectiv Viorel Hrebenciuc (PSD), au fost actorii unui schimb de replici consumat pe parcursul unei saptamani intregi, in prima parte a lunii februarie. Stavarache a denuntat protocolul, decretand ca nu va face alianta cu "mafia lui Hrebenciuc" si ca nu vor exista liste comune de candidati PSD si PNL. Ulterior, seful PNL Bacau a fost chemat la ordin de conducerea centrala a partidului, care i-a pus in vedere ca Uniunea poate merge mai departe si fara persoana sa. In prezent, spun surse politice, Stavarache se afla in cautarea unei solutii de iesire din schema USL, cel mai probabil prin desemnarea unui alt penelist care sa candideze la Primaria Bacau. De aici si incertitudinile care guverneaza infiintarea USL in judetul Bacau. 


http://www.onestiexpres.ro/capul-viceprimarului-va-cadea-pe-3-martie.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii:

  1. Bun asa,
    Si cu asta ce-am facut?
    Asta e satul. are de unde si dupa cum il stiu nu se baga in spalatorii. Punem un flamand si tari neneaca.
    Ce rusine pentru Dreapata.
    Razboi fraticid de dragul unui presedinte!!!

    RăspundețiȘtergere

O.P. VIDEO