» » Aer european la maternitatea onesteana

Aer european la Maternitatea Spitalului Municipal Onesti. Printr-un proiect de 2 milioane de euro aceasta va fi reabilitata in totalitate. Astfel, cei peste 170.000 de locuitori pe care ii deserveste vor beneficia de conditii decente.

Maternitatea Spitalului din Onesti va fi transformata radical. Cel putin asa sustin edilii locali. Astfel, printr-un proiect realizat cu Banca Mondiala, aceasta va primi o noua fata. Valoarea investitiilor se ridica la 2 milioane de euro, iar termenul de finalizare al lucrarilor este de un an, maximum un an si jumatate. “Maternitatea se va conforma celor mai noi standarde in domeniu. Asa speram ca mamicile din zona sa nu mai plece in Bacau sau Iasi pentru a-si aduce pe lume pruncii”, a declarat primarul municipiului Onesti, Emil Lemnaru. Una dintre investitiile prevazute in acest proiect este aceea din sala de asteptare. Aici va fi montat un sistem de monitoare. Acelasi sistem va fi montat si in saloanele mamicilor. In acest mod, rudele venite sa-i vada pe micuti o vor putea face si in afara programului de vizita. Prin aceste investitii se doreste stimularea natalitatii.

Natalitate scazuta



Astfel, daca in urma cu 10-20 de ani la maternitatea din Onesti se inregistrau 1.500-2.500 de nasteri intr-un an, acum numarul acestora a scazut dramatic. Numarul nou-nascutilor nu depaseste 750-800. Tot ca o masura de stimulare si modernizare a sistemului sanitar onestean este si aceea prin care tinerii medici care vin in Onesti si nu au locuinta pot beneficia de o garsoniera sau un apartament din fondul locativ al primariei. Trei medici au beneficiat, pana in momentul de fata, de aceasta facilitate. Municipiul Onesti are o populatie de 50.000 de locuitori, iar maternitatea deserveste peste 170.000 de locuitori (din Onesti si zonele limitrofe).

Alexandra Zaharia

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO