» » Pentru Valerian Vreme, la bugetul statului este vreme buna

Pentru Valerian Vreme, la bugetul statului este vreme buna,

Ministrul Valerian Vreme face parte din lista deputatilor si ministrilor care au afaceri cu statul – ministrul comunicatiilor are opt contracte derulate cu statul, prin firmele la care el sau familia lui au actiuni – la acestea se adauga o declaratie de avere furmusica
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Valerian Vreme, face afaceri cu statul. Ministrul a fost trecut zilele acestea in topul parlamentarilor si ministrilor care au deruleaza afaceri cu statul roman. Lista a fost publicata de site-ul cursdeguvernare.ro. Societatile a 48 de deputati au incheiat in ultimii ani contracte cu diverse institutii de stat ce insumeaza 225 milioane de euro. Intre acestia se afla si trei ministri: Elena Udrea, Valeriu Tabara si onesteanul Valerian Vreme. Ministrul Comunicatiilor are opt contracte incheiate in 2002 (un contract), 2003 (un contract), 2007 (doua contracte), 2009 (doua) si 2010 (doua contracte), prin firma UM-SOFT SRL, cu primariile Birsanesti si Gura Vaii, dar si cu societatile sau institutiile de stat de stat Termoelectrica, Termoserv si Casa Judeteana de Pensii Bacau. Valoarea lunara a contractelor se ridica la 5.468 lei, dar nu se precizeaza care este durata acestora. De altfel, despre Valerian Vreme presa centrala a scris si anul trecut, cind era trecut la categoria “ministrilor afaceristi”.
Declaratii de avere si interese consistente
Declaratiile de avere si de interese ale ministrului Vreme nu sint deloc de neglijat, ci consistente. Conform declaratiei de interese de pe site-ul ministerului, Valerian Vreme este actionar la UM Soft SRL – 19,08% actiuni, in timp ce sotia are 65,98%. La Microtec SRL Vreme detine 28,57% din actiuni, in timp ce sotia are 57,14%. La firmele Capital Credit si Aristarc SRL sotia deputatului de Bacau, din colegiu Onesti, detine 100% din actiuni si respectiv 45%. Presa centrala dezvaluia in noiembrie 2010 ca “Vreme a facut si el afaceri cu statul, prin firma UM Soft SRL, inainte sa ajunga ministru. El a incheiat, chiar in acest an, contracte cu Termoserv, in valoare totala de 1.485 lei/luna si cu Termoelectrica, in valoare de 12.000 lei/luna. Rude apropiate ale ministrului administreaza si alte afaceri printre care Euroliberti SRL, Power Plant SRL, Bioit SRL si Biostock SRL iar, la sfirsitul lunii septembrie, o ancheta jurnalistica a scos la iveala faptul ca firma specializata in IT administrata de Valerian Vreme ar fi furnizat programe informatice catre Rafo Onesti, care incearca obtinerea de garantii guvernamentale de 300 de milioane de euro. Fiind constient de faptul ca firmele sale au un istoric care ar putea sa ii afecteze cariera politica, Vreme a avrut grija sa spuna, de fiecare data, ca el nu se mai ocupa de afaceri din 2008 si ca nu mai este la curent cu activitatea societatilor. Cu toate acestea, el continua sa apara in actionariatul firmelor si sa le treaca in declaratia de avere”.
Vreme isi permite sa dea bani cu imprumut
La capitolul avere, Valerian Vereme se poate lauda cu o suprafata de peste 1.600 mp de teren agricol si doua suprafete de teren intravilan de 635 mp si respectiv 1.830 mp. Nici la case nu sta rau, in declaratia sa de avere fiind trecute nu mai putin de cinci cladiri: doua apartamente, doua spatii comerciale si o casa in constructie. Nu are insa masina. La capitolul bunuri mobile a caror valoare depaseste 3.000 de euro si bunuri instrainate in ultimele 12 luni a trecut un apartament vindut din care a obtinut 40.000 de euro si actiuni la Erste in valoare de 30.000 de euro. La BCR Onesti are un cont de 15.000 de euro. La capitolul plasamente are actiuni in valoare de 30.000 de euro, dar a si imprumutat o persoana fizica cu suma de 50.000 de euro. Datoriile ministrului Vreme se ridica la 38.000 de lei. La capitolul venituri, deputatul de Onesti a trecut indemnizatia de deputat in valoare de 83286 de lei, precum si alte venituri, cumulate cu sotia sau chirii, in valoare de 20.600 de lei plus o mie de euro din dividende.
Valerian Vreme spune ca sumele sint mici si ca nu se mai ocupa de firme de doi ani
Ministrul Comunicatiilor spune ca problema iscata acum in presa este mai veche si el deja a furnizat explicatii. «Sint contracte foarte vechi si nu am nimic de ascuns. De aceea am pus tot, in spiritul transparentei, in declaratia de interese. Nu sint mari afaceri si cred ca nici 5.000 de lei lunar nu aduna. Eu de mai bine de doi ani nu mai stiu ce se intimpla in firma. Sint angajati si nu pot interveni in politica firmei. Prioritatea mea este ca tehnic sa mearga bine totul la minister”, a declarat Valerian Vreme.
Ministrul face afaceri cu statul, statul la un pas sa piarda 84 milioane euro
In timp ce ministrul Vreme are contracte in derulare cu statul, la rindul lui, statul este la un pas sa piarda o finantare de 84 milioane de euro. Banii au fost pusi la bataie de UE pentru ca Internetul sa ajunga pina in 2020 in cel mai indepartat catun. Pentru ca la minister nu s-au facut temele, banii risca acum sa fie pierduti. «Cei 84 de milioane de euro au fost blocati de UE pentru ca cei dinaintea mea nu si-au facut treaba. Ma refer la un an si doi ani in urma. Eu sint cel care am informat Guvernul in decembrie de situatie si am cerut ca aceasta sa fie o problema nationala. Am facut o echipa de lucru la minister si cu temele bine facute vom merge la Bruxelles, in citeva luni, sa deblocam banii”, a precizat Valerian Vreme.
Claudiu TANASESCU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO