Doctorul Cristian Andrei a susținut recent o prelegere la Cinema Capitol Onești, în cadrul întâlnirii cu asitenții medicali din județul Bacău. Activitatea a fost organizată de Ordinul Asistenților Medicali și Moaşelor din România și a avut ca scop o abordarea problemelor care apar în cazul persoanelor cu tulburări emoționale.
Această acțiune face parte din programul de formare continuă a asistentei medicale. „Am vorbit despre aspectele cele mai noi care apar în comunități, cum ar fi: atacurile de panică, depresia, urgențele psihiatrice – a declarat dr. Cristian Andrei. În multe cazuri, asistenta medicală trebuie să fie ca o mamă, pentru că nu avem servicii sociale eficiente și către ea vin oamenii, exercitându-și rolul social din ce în ce mai mult și este bine să fie pregătită. (…) Împreună cu membrii din conducerea OAMMR am identificat care sunt nevoile asistenților, și eu sunt asistent medical, am făcut Liceul Sanitar, și am percepția de la bază“.
Dr. Cristian Andrei a expus o teorie surprinzătoare asupra stresului: „Este o presiune benefică pe care o are individul din partea mediului ca să fie treaz, adaptabil. Când omul contemporan intră în stres se întâmplă pentru că este o diferență cantitativă și pentru că nu mai are la dispoziție mijloace de adaptare. Oamenii nu mai petrec timp unii cu alții, nu mai comunică, iar stresul este generat mai mult de lipsa unor lucruri decât de prezența acestora, iar stresul prin absență este mai greu de digerat“.
Adina PELIN
Niciun comentariu: