» » » Scandal diplomatic. Lui Remus Cernea i s-a retras pașaportul

Patru deputaţi români au efectuat o vizită în Taiwan, ţară nerecunoscută de România, la invitaţia şi pe cheltuiala Ministerului de Externe din insulă. Conducerea Camerei Deputaţilor şi PSD au transmis, joi, că "se delimitează" de deplasarea acestora în Taiwan, forul legislativ precizând că vizita nu a avut un caracter oficial şi că nu a suportat cheltuielile. Şi MAE român dezavuează vizita în zone precum Taiwan şi precizează că a retras paşaportul de serviciu al unuia dintre participanţii la deplasarea în această zonă.
Patru deputaţi - Remus Cernea, social-democraţii Ninel Peia şi Ovidiu Iane şi democrat-liberalul Costică Canacheu - au fost zilele acestea într-o vizită în Taiwan. Deputatul Remus Cernea a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii din Taiwan, în unele dintre acestea apărând şi colegii săi.
Social-democratul Ovidiu Iane a declarat, la Antena 3, că deplasarea a fost una privată, nu în calitate de reprezentant al statului român şi a fost plătită de Ministerul taiwanez de Externe.
MAE a retras paşaportul de serviciu al deputatului Remus Cernea, deoarece acesta nu mai avea dreptul să îl utilizeze după ce a părăsit postul de consilier al primului-ministru, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Parlamentarii au însă dreptul la paşaport diplomatic.
Conform surselor citate, ceilalţi participanţi la deplasarea în Taiwan au uzat de paşapoartele diplomatice, deşi aceste acte pot fi utilizate doar în cazul "misiunilor oficiale".
Mai multe in ATAC

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO