» » » CAMPANIE GRATUITĂ DE COLECTARE A DEȘEURILOR LA ONEȘTI



Primăria Onești a semnat, în anul 2012, un protocol cu o asociație licențiată pentru realizarea campaniilor de colectare selectivă în municipiul Onești, având în vedere reglementările în vigoare – colectarea separată a deșeurilor din echipamente electrice și electronice.

Dacă în anii precedenți, respectiv 2010 și 2011, administrația locală a reușit să colecteze 4,89 tone și 4,41 tone, în anul 2012 s-au adunat 9,8 tone, din care 2,4 tone au fost colectate de operatorul de salubritate al municipiului , Servsal SA, și 7,4 tone în cele două campanii desfășurate în 2012, în parteneriat cu asociația licențiată. Datele oferite de ing. Diana Pavel, din cadrul Compartimentul de Mediu al Primăriei Onești, demonstrează dublarea cantităților strânse de la cetățeni în anul 2012.
Începând cu luna martie 2013, Primăria Onești a pus la punct proiectul intitulat „Serviciul lunar de colectare a deșeurilor electrice și electronice“, o campanie ce se realizează lunar, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, în Onești. Cantitatea colectată până în data de 27 iulie 2013 este de 7,09 tone. „Dacă anul trecut, aceste campanii s-au desfășurat conform legii, trimestrial, anul acesta se desfășoară lunar. Fiecare oneștean care deține un astfel de echipament trebuie să sune la numărul de telefon 0800444800, să anunțe, iar angajații primăriei și colaboratorii se vor deplasa la locuința acestuia și vor ridica deșeurile. Această directivă aparține Comisiei Europene și se dorește a fi implementată încă din anul 2006, iar ținta negociată la Comisia Europeană a fost de 4 kg/locuitor, fiind foarte greu de atins. Personal, consider că dacă aceste campanii se vor desfășura în aceleași condiții, până la sfârșitul anului vom reuși să colectăm aproximativ 15 tone de deșeuri din echipamente electrice și electronice“ – ne-a declarat ing. Diana Pavel.
Adina PELIN

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO