» » » » BACAU: ŞEFE DE CLASĂ, VIITOARE ASISTENTE MEDICALE, ARESTATE PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ



Trei eleve de la Şcoala Postliceală Sanitară “Christian” din Bacău au adunat aproape 17.000 de lei de la colegii lor pentru a-i “îmblânzi” pe profesorii lor la examenul de absolvire.

Trei eleve de la Şcoala Postliceală Sanitară “Chistian” din municipiul Bacău au fost arestate preventive sâmbătă de Tribunalul Bacău, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Mihaela Cojocaru, Iulia Pintilie şi Florentina Pintilie, cu vârste cuprinse intre 25 şi 40 de ani, au fost reţinute vineri seara, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce primeau de la colegii lor câte 200 de lei, bani care ar fi urmat să ajungă la membrii comisiei la examenul de absolvire de luni.


Cele trei erau şefe la cele trei clase terminale, ce cuprind fiecare câte 28 de elevi, astfel că suma adunată se ridică la aproape 17.000 de lei. “Era cunoscut ca un obicei mai vechi în şcoala, care s-ar fi practicat în ultimii cinci ani, iar membrii comisiei erau mereu aceiaşi. Acest lucru a fost recunoscut şi de inculpate”, ne-a declarat Cristian Cojocaru, avocatul celor acuzate.
Surse din cadrul anchetei spun că acest caz era monitorizat de mai multă vreme prin interceptari telefonice, şi că flagrantul a fost realizat în momentul în care cele trei viitoare asistente medicale primeau banii. Conform declaratiilor inculpatelor, banii urmau să ajungă la membrii comisiei de examinare fie în plic, fie sub formă de cadouri. Tot surse din cadrul anchetei mai spun că procurorii nu au mai aşteptat să se închidă cercul până la membrii comisiei, deoarece exista riscul ca între timp cele trei şefe de clasă să cheltuiască o bună parte din ei.
La auzul senţintei de arestare preventivă de 29 de zile, femeile au izbucnit în hohote de plâns, iar avocatul lor i-a spus preşedintei de instanţă ca va înainta recurs.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO