» » » » Nouă alpiniști, împușcați mortal, într-un hotel din Pakistan. Talibanii au revendicat atacul



Nouă alpiniști străini, cinci ucraineni, un rus și trei chinezi, au fost împușcați, sâmbătă spre duminică noaptea, în munţii Himalaya din Pakistan, relatează AFP, citând surse din cadrul poliţiei locale.

Un turist din China a supravieţuit măcelului din regiunea Gilgit-Baltistan, nordul Pakistanului, în care cel puţin nouă alpinişti străini au fost ucişi cu arme de foc, a relatat postul de televiziune Geo News, citându-l pe ministrul de interne al Pakistanului.
Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP) a revendicat atacul care a vizat nouă alpinişti străini.
Un purtător de cuvânt al organizaţiei teroriste, Ehsanullah Ehsan, a precizat că operaţiunea a fost efectuată de o facţiune până acum necunoscută - Junood ul-Hifa, pentru a răzbuna moartea numărului doi în ierarhia talibanilor, Wali ur-Rehman, ucis în mai de o dronă americană.
Atacul a intervenit într-o tabără de pe Nanga Parbat, al 9-lea vârf din lume, cu o înălţime de 8.126 de metri, în districtul Diamer, ce aparţine provinciei Gilgit-Baltisan. "Erau nouă străini şi un pakistanez. Incidentul s-a produs în jurul orei 22:00. Erau alpinişti", a indicat pentru AFP un responsabil al poliţiei din Diamer.
Este primul atac de acest gen din regiune, iar oficialii pakistanezi nu exclud ca acesta să fi fost comis de talibanii din Pakistan.
„Mai mulţi indivizi înarmaţi au deschis focul asupra lor. Avem confirmarea că au fost ucişi", a declarat responsabilul. "Am trimis elicoptere la faţa locului pentru a recupera cadavrele. A fost lansată o operaţiune de căutare a atacatorilor. Toate punctele de intrare şi ieşire din regiune au fost închise", a mai spus sursa citată.
Ambasada Rusiei în Pakistan verifică informaţiile cu privire la posibila ucidere a unor turişti străini în nordul ţării. 'Nu avem confirmarea oficială a acestor informaţii', a declarat duminică dimineaţă pentru agenţia de presă Itar-Tass un reprezentant al misiunii diplomatice ruse din Islamabad. În schimb, Ucraina a confirmat că cinci dintre victime erau cetățeni ucraineni.

După cum a relatat anterior şi agenţia de presă Reuters,"indivizi necunoscuţi au dat buzna într-un hotel unde se aflau turişti străini şi au deschis focul asupra lor. Au ucis zece turişti străini, iar apoi au fugit de la locul faptei", citează Reuters declaraţia unui reprezentant al poliţiei din provincia Gilgit-Baltisan, Ali Sher.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO