» » » » BRD ţepuită cu peste 248 de mii de euro de fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj


Fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj Alexandru Mureşan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru săvârşirea a 11 infracţiuni, prin care a prejudiciat o bancă cu 248.500 de euro. Prejudiciu nu a fost recuperat.
Potrivit rechizitorului DNA, la începutul anului 2008, Mureşsan, împreună cu soţia sa, au cumpărat un teren, pentru achiziţionarea căruia cei doi au contractat un credit de 200.000 de euro de la o bancă.
"Au solicitat 200.000 de euro de la BRD. M.A. (Mureşan Alexandru - n.r.) avea un venit de 4.700 de lei, iar soţia sa 4.060. În aceste condiţii, pentru obţinerea creditului M.A. s-a folosit de o adeverinţă de venit de la IPJ Cluj pe care a falsificat-o prin adăugarea cifrei 4 la grupul iniţial din rubrica «alte venituri lunare cu caracter permanent» şi în care a consemnat astfel, în mod nereal, că venitul său lunar mediu este în sumă de 8.755 lei", se arată în rechizitoriu.
Conform rechizitorului, cuplul Mureşan a obţinut creditul în aprilie 2008. Din septembrie 2011, fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj a încetat să mai achite ratele bancare. Astfel, împotriva sa a fost începută procedura de executare silită a garanţiilor, nefinalizată până în prezent.
Procurorii susţin că în august 2008 Mureşan avea nevoie de bani pentru a continua construcţia pe strada Becaş şi a cerut un nou credit, de 48.500 de euro, de la BRD. Astfel, el ar fi falsificat o nouă adeverinţă de la Poliţia Judeţeană prin completarea ulterioară a unor sume neconforme cu realitatea, la rubrica "alte venituri lunare cu caracter permanent", care atesta astfel, în mod nereal, că ar avea un venit lunar mediu de 8.868 de lei. La 11 septembrie 2008 a fost încheiat contractul de credit, iar din septembrie 2011 Mureşan nu şi-a mai plătit ratele.
În cursul urmăririi penale, fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj a negat că ar fi falsificat cele două adeverinţe, susţinând că un consilier de clienţi de la bancă, S.L.M, care are calitatea de martor în dosar, ar fi falsificat adeverinţele de venit, fără acordul său, aceasta urmând să obţină astfel nişte bonusuri.

citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO