» » » » Cel mai amplu program de supraveghere din istoria omenirii


Serviciile secrete britanice colectează şi stochează cantităţi imense de informaţii privind mesaje trimise pe e-mail, Facebook, istorii ale căutărilor pe internet şi apeluri telefonice.
Datele sunt colectate la nivel global şi sunt transmise apoi şi partenerilor americani de la Agenţia Naţională de Securitate (NSA), anunță Hotnews.ro. Government Communications Headquarters (GCHQ), agenţia britanică de spionaj, reuşeşte acest lucru prin accesarea reţelei de fibră optică prin care sunt realizate apelurile şi conexiunile la internet. Dezvăluirile îi aparţin lui Edward Snowden, fost angajat al Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, responsabil şi pentru izbucnirea recentului scandal privind programele americane de supraveghere a internetului şi telecomunicaţiilor. "Nu doar în Statele Unite este o problemă. Marea Britanie are un amestec uriaş. Sunt mai răi decât SUA", a declarat Snowden pentru The Guardian.
Totuşi, o sursă din serviciile de informaţii susţine că datele sunt colectate în lod legal şi, mai mult chiar, aceste practici au furnizat materiale ce au condus la progrese semnificative în detectarea şi prevenirea unor infracţiuni grave.
Serviciile de spionaj din Marea Britanie prelucrează în secret, dar legal, fluxuri imense de informaţii extrase de pe cabluri de fibră optică prin care circulă mare o parte din traficul mondial de telecomunicaţii, date ce pot fi stocate ulterior maximum 30 de zile şi analizate în acest timp. Informaţiile vizează atât oameni complet nevinovaţi, cât şi potenţiali suspecţi. Acestea includ înregistrări ale convorbirilor telefonice, conţinutul mesajelor de e-mail, intrările pe Facebook sau istoria căutărilor şi accesărilor oricărui utilizator de internet.
Deşi sistemul de interceptare ar trebui să se limiteze la o serie specifică de obiective, el este totuşi legal. Edward Snowden le-a pus la dispoziţie jurnaliştilor de la The Guardian documente privind programul, pe care îl numeşte "cel mai mare program de supraveghere din istoria omenirii".
Până în 2010, la doi ani după ce proiectul a fost testat în premieră, spionajul britanic se putea lăuda cu "cel mai mare acces la internet" comparativ cu SUA, Canada, Australia sau Noua Zeelandă. Programul cu nume de cod "Tempora", cel în legătură cu care Edward Snowden a furnizat documente, ar fi fost demarat în urmă cu 18 luni. Potrivit acestor documente, angajaţii Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA au avut acces la datele colectate de agenţia britanică de spionaj Government Communications Headquarters.
Mai multe in ATAC

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO