» » » » Mamele bebeluşilor încurcaţi la Maternitatea Oneşti cer despăgubiri de zeci de mii de euro



Părinţii a doi copii încurcaţi la maternitate vor să dea în judecată Spitalul Municipal din Oneşti şi să ceară despăgubiri de zeci de mii de euro. Bebeluşii au stat în alte familii timp de o lună, până când au venit rezultatele ADN.
Scandalul de la Maternitatea din Oneşti a început vineri, 17 mai, când angajaţii au încurcat doi bebeluşi născuţi în aceeaşi zi, iar mămicile au plecat acasă, fiecare, cu copilul colegei de salon. Deşi femeile şi-au dat seama a doua zi că micuţii au fost încurcaţi, au fost nevoite să aştepte o lună de zile rezultatele testelor ADN care să confirme identitatea copiilor. Prima care şi-a dat seama de încurcătură a fost Ionela Neaga care, la prima baie făcută bebeluşului acasă, a văzut că pe brăţara de la mână a micuţului este scris numele de familie al colegei sale de cameră. Speriate, mamele s-au dus direct la spital, însă ca să se stabilească cu precizie care sunt părinţii micuţilor a fost nevoie de patru teste ADN, în valoare de aproximativ 2.500 de euro, bani achitaţi de unitatea medicală. Şocul rezultatelor a fost devastator. Cu lacrimi în ochi, cele două femei au fost nevoite să facă schimb de prunci săptămâna trecută, în faţa tuturor celor implicaţi în cele două naşteri şi a juristului spitalului. Apoi, ca să nu se mai ajungă la instanţa care să stabilească custodia, ambele familii au semnat că nu se vor da în judecată reciproc. Acum, părinţii micuţilor vor să dea în judecată Spitalul Municipal din Oneşti şi să ceară despăgubiri de zeci de mii de euro. Dacă soţii Ramona şi Dan Ştefan, din comuna băcăuană Buciumi, intenţionează să ceară de la unitatea medicală o despăgubire de 50.000 de euro, soţii Ionela şi Gheorghe Neaga din Helegiu nu s-au decis deocamdată câţi bani vor solicita de la spital.

PRIMELE PEDEPSE 

Comisia de Disciplină din Spitalul Oneşti a propus pedepse petru cei vinovaţi, însă la începutul acestei săptămâni managerul spitalului va lua decizia finală. Un medic şef de secţie şi un asistent-şef au fost retrogradaţi din funcţie, cinci asistente au fost penalizate cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, o infirmieră a fost sancţionată cu 5% pe trei luni, iar alte patru infirmiere au primit avertismente. Astfel, şeful Secţiei de Neonatologie, medicul Cornelia Cămăraşu, a fost eliberat din funcţie, la fel ca asistentul-şef al aceleiaşi secţii, Luminiţa Antohi. De asemenea, cinci asistente din cadrul aceleiaşi secţii, respectiv cele care au făcut toaletarea bebeluşilor după naştere, care au predat copiii către mamele lor şi care au fost între ture atunci când se presupune că s-a făcut schimbarea între bebeluşi, au fost sancţionate cu câte 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni. Comisia de Disciplină a spitalului a mai propus şi diminuarea cu 5% din salariu, tot pentru o perioadă de trei luni, pentru o infirmieră a Secţiei de Neonatologie, precum şi aplicarea de avertismente pentru alte patru infirmiere. Poliţia a deschis un dosar în care mai mulţi medici, asistente şi infirmiere sunt anchetate pentru neglijenţă în serviciu.

Citeste mai mult: adev.ro/mouwkw

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO