» » » Halucinanta poveste a tablourilor de Matisse, Picasso şi Monet furate de doi români din Olanda. „Am făcut focul, am dezgropat tablourile şi le-am ars. Au ars repede”


Procurorii DIICOT care anchetează furtul ablourilor din Olanda arată că Radu Dogaru şi Adrian Procop  au intrat în muzeul Kunsthal din Rotterdam folosind un patent şi au sustras în 2 minute şapte tablouri în valoare de 18 milioane euro. Anchetatorii au refăcut filmul celui mai mare jaf de tablouri comis de români. Procurorii spun că tablourile au fost transportate din Olanda în România ascunse în perne. În România, tablourile semnate de  Matisse, Picasso, Monet au fost îngropate în pământ într-un cimitir. Mama unuia dintre inculpaţi susţine că a ars într-o noapte tablourile care au făcut parte dintr-o colecţie unică în lume. Procurororii nu sunt convinşi şi au cerut expertizarea cenuşii.
Procurorii DIICOT i-au trimis luni în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.  Dogaru şi Procop sunt acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efracţie în muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat şapte picturi în ulei şi acuarele. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 18 milioane de euro.
Procurorii arată în rechizitoriu că cei cinci inculpaţi originari din Măcin, Tulcea, s-au stabilit la începutul anul 2012 în Olanda, Belgia şi Luxembourg, unde acţionau ca proxeneţi ai iubitelor lor, dar în acelaşi timp comiteau furturi din locuinţe şi înşelăciuni cu carduri.
Tablourile lui Picasso, căutate cu GPS-ul
Cei cinci membri ai grupării au constatat că furturile din locuinţe nu le aduc sume consistente de bani şi au decis să intre pe piaţa obiectelor de artă furate. "La un moment dat, Radu Dogaru mi-a spus că în Belgia sunt la mare căutare obiectele de artă vechi… Acesta mi-a spus că am putea să sustragem din anumite locuri astfel de obiecte", a declarat Eugen Darie în faţa procurorilor. Potrivit anchetatorilor, Eugen Darie era şoferul grupării.
Acesta a mai relatat că, înainte de comiterea furtului, cei cinci au încercat să idetifice muzeele unde sunt păstrate obiecte de artă valoaroase. În acest sens, Darie a efectuat o căutare pe GPS. "Acesta (n.n. - inc. Dogaru Radu)  mi-a spus că am putea să sustragem din anumite locuri astfel de obiecte. Eu am dat căutare pe GPS-ul din maşină <>", a povestit Eugen Darie.
Procurorii arată că, înainte de comiterea furtului, iniţiatorii acţiunii, Radu Dogaru, Eigen Darie şi Adrian Procop, au vizitat muzeul Kunsthal. Iniţial, au fost dezamîgiţi de exponate, pentru că au descoperit că în muzeu erau doar sculpturi. Atenţia le-a fost atrasă de un anunţ privind o expoziţie specială. Mai precis, pe 7 octombrie a fost vernisată expoziţia colecţiei aparţinând fundaţiei Triton, care cuprindea mai mult de 150 de tablouri aparţinând a peste 50 de pictori printre care : Picasso, Vincent Van Gogh, Amadeo Modigliani, Edgar Degas, Claude Monet.  Radu Dogaru, Ezgen Darie şi Adrian Procop au făcut o muncă de recunoaştere a muzeului timp de cinci zile. În această perioadă, Radu Dogaru a descoperit că una din uşile de urgenţă este vulnerabilă şi că poate fi "spartă de către oricine"
Cititi ancheta completa in 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO