» » » PETROM DEZVOLTĂ UN CÂMP DE SONDE FORATE DE HIDRAM MOINEȘTI

Zăcămantul de țiței de la Oprișenești, județul Brăila, pe care a forat sonde de petrol societatea Hidram, din Moinești, a intrat într-un ambițios program de investiții al beneficiarului acestor sonde, OMV Petrom.

Până la finalul anului, Petrom va investi acolo circa 90 de milioane de euro în redezvoltarea zăcământului de țiței.
Oprișenești este un zăcământ matur de țiței, exploatat de aproape 50 de ani, a cărui producție zilnică reprezintă circa 2% din producția totală din extracții a OMV Petrom în România. Redezvoltarea zăcământului are ca scop deblocarea unor rezerve suplimentare totale de hidrocarburi de 8 milioane bep (echivalent cu circa 30% din producția anuală de țiței a OMV Petrom în România) prin forarea de sonde suplimentare, represurizarea prin injecția de apă, modernizarea echipamentelor și implementarea de tehnologii noi.
Proiectul de redezvoltare Oprișenești vizează forarea a 30 de sonde, utilizând injecția de apă și stații de injecție de înaltă presiune. În plus, proiectul include construirea unei stații de tratare a apei, care va reduce semnificativ emisiile de gaze în atmosferă și sursele de poluare, precum și construirea unei rețele noi de conducte transport și a trei stații noi de pompare.
Acum cinci ani, perimetrul petrolifer din zona Oprișenești – Ianca a fost completat de societatea Hidram cu cea mai modernă sondă de foraj din țară, o instalație Drillmec, de 200 tone-forță, dotată cu top drive și pompe triplex. Sonda era cea mai importantă achiziție a societății din Moinești, cu o investiție de șapte milioane de euro, și respecta toate standardele mondiale în materie de foraj. (Petru DONE)


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO