» » » Ploaia şi întăririle poliţieneşti temperează incidentele la Stockholm



Ploaia şi întărirea forţelor de ordine au redus în cursul nopţii de duminică spre luni ritmul incendierilor de maşini ce au loc de o săptămână în suburbiile sărace ale capitalei Suediei, Stockholm, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.


Forţele de ordine au afirmat la lăsarea nopţii că a fost una din serile cele mai calme după declanşarea violenţelor în aceste suburbii locuite în principal de imigranţi. 

Au fost semnalate numai câteva cazuri izolate de incendiere a maşinilor. 

Potrivit postului naţional de radio, o maşină a fost incendiată în cartierul Flemingsberg (la sud de Stockholm) şi o alta la Kista (nord-vest). 

'Nu a fost ca în celelalte nopţi când indivizi incendiau maşini pentru a-i atrage pe poliţişti şi pe membrii serviciilor de securitate ca să arunce cu pietre în ei', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Albin Naeverfjord, la postul de radio. 

'Oamenii au înţeles, probabil, că nu poţi să îţi rezolvi problemele distrugând mediul', a adăugat el. 

'Întăririle cu forţe ale poliţiei din Göteborg şi Malmö - al doilea şi al treilea oraş ca mărime din ţară, confruntate cu revolte în cursul deceniului trecut -, precum şi patrulele de cetăţeni au contribuit la reducerea tensiunii, a apreciat Kjell Lindgren, purtător de cuvânt al poliţiei din Stockholm. 

Jurnalul Allehanda a informat pe site-ul său că în oraşul Örebro (de mărime medie, situat la 160 de kilometri vest de Stockholm) trei maşini au fost incendiate duminică seară. 

Recentele incidente de la Örebro şi din alte localităţi de mărime medie stârnesc teama că evenimentele de la Stockholm se răspândesc în alte regiuni ale ţării. 

Vineri noaptea, violenţele s-au extins în alte oraşe suedeze, la Uppsala, Örebro şi Linköping fiind incendiate maşini şi clădiri. 

Mişcările ar avea la origine uciderea de către poliţie, la Husby (cartier defavorizat al capitalei), a unui bărbat de 69 de ani. 

Violenţele au determinat în Suedia o dezbatere asupra integrării imigranţilor, care reprezintă circa 15% din populaţie, se concentrează în cartierele sărace ale marilor oraşe şi cunosc o rată a şomajului mult mai ridicată decât restul populaţiei. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO