» » » O maşină a Poştei Române a fost jefuită în Neamţ. Atacatorii au luat 2,5 milioane de lei

Conform primelor informaţii, maşina Poştei a fost oprită în localitatea Bârgăuani din judeţul Neamţ de două autoturisme care au blocat traficul, iar ocupanţii acestora i-au ameninţat pe angajaţii poştei cu o armă, după care le-au furat un sac cu bani.


O maşină a Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ a fost jefuită în localitatea Bârgăuani, pe un drum naţional, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
Maşina Poştei a fost oprită pe DN 15C, în localitatea Bârgăuani, de cel puţin două autoturisme care au blocat traficul atât în faţă, cât şi în spatele acesteia. Angajaţii Poştei au fost ameninţaţi cu cel puţin o armă, după care din maşină a fost furat un sac cu bani. Victimele au povestit poliţiştilor că una dintre maşinile atacatorilor avea număr de înmatriculare străin, iar alta era înmatriculată în Iaşi, însă după primele cercetări s-a constatat că numerele de înmatriculare erau false, transmite Agerpres.
În maşina jefuită se mai aflau saci cu alte bunuri şi coletărie, însă hoţii au luat doar banii.
Surse din cadrul anchetei susţin că suma pe care tâlharii au reuşit să o fure este de 2,5 milioane de lei. Banii erau transportaţi în municipiul Roman şi urmau să ajungă la pensionarii din acest oraş.
Poliţia Neamţ a declanşat operaţia "Năvodul" şi efectuează filtre rutiere în tot judeţul.

Angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ ar putea fi cercetaţi de poliţişti pentru neglijenţă în serviciu, potrivit conducerii IPJ Neamţ, maşina atacată de tâlhari nefiind dotată corespunzător pentru transporturi monetare, pentru că nu avea nici dispozitiv GPS şi nici sistem de alarmare.
Pe de altă parte, comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef a IPJ Neamţ, a declarat că este luată în calcul şi ipoteza unei înscenări.
"Şoferul maşinii de Poştă susţine că a fost ameninţat cu o armă, iar pasagerul că a fost lovit cu mânerul unei arme, respectiv pistol. Zona judeţului este blocată şi încercăm să identificăm în primă fază maşinile care au participat la jaf. Luăm în calcul toate ipotezele, de la înscenare până la comiterea efectivă a tâlhăriei", a declarat comisarul şef Paul Tablan.
Potrivit unui comunicat al Poştei Române, cei doi angajaţi ai companiei aflaţi în maşina jefuită nu au suferit vătămări corporale.

"În dimineaţa zilei de 16 mai 2013, la ora 7,45, a avut loc pe raza judeţului Neamţ un atac asupra unei maşini de transport a Poştei Române. Din fericire, cei doi angajaţi ai companiei nu au avut de suferit vătămări corporale. Compania colaborează cu autorităţile competente şi îşi manifestă încrederea că vinovaţii vor fi aduşi în faţa justiţie", se arată în comunicat, precizându-se că activitatea Poştei Române se desfăşoară normal în întreaga ţară.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO