» » » » Scumpiri de la 1 aprilie: Coplata în spitale, preţuri mai mari la paşapoarte, bere şi ţigări

1 aprilie vine cu noi scumpiri. În spitale se introduce coplata, cresc preţurile la bere şi la ţigări. În plus, orice drum la vecinii bulgari va costa mai mult, pentru că tariful de trecere a podurilor peste Dunăre va fi mai mare. În caz că aveţi drum în statele din afara Uniunii Europene, trebuie să ştiţi că şi paşapoartele se scumpesc.

Sănătatea va fi tot mai preţioasă, mai ales că 1 aprilie este şi prima zi de coplată. Pacientii vor plăti între 5 si 10 lei, pentru serviciile de spitalizare. Taxa va fi plătită o singură dată, la momentul externării din spital. În cazul urgenţelor, serviciile rămân gratuite.

Paşapoartele vor deveni şi ele mai scumpe. Pentru un paşaport simplu temporar, românii vor plăti 100 de lei, în loc de 84 de lei, la care se adaugă tariful suplimentar şi taxa consulară. Pentru cel electronic, preţul va fi de 270 de lei, cu 26 de lei mai mult. Creşterile se aplică doar în cazul paşaportului cu valabilitate de cinci ani, pentru adulţi şi minori peste şase ani. Paşaportul electronic pentru minorii de până în şase ani, cu valabilitatea 3 ani, nu se scumpeşte.
Suntem în top 10 în lume la consumul de bere. Nici frigul din iarnă nu a reuşit să ne potolească setea. E posibil să o facă însă scumpirile anunţate de la 1 aprilie. Cresc accizele la bere şi, implicit, şi preţurile afişate pe raftul magazinelor. Acum, o sticlă costă de la 2 la 13 lei. De la 1 aprilie,  preţul ar putea să crească cu până la 10%. Şi accizele nu ne potolesc doar setea, ci şi pofta de-o ţigară. Acum, preţul mediu al unui pachet este de aproape 12 lei, dar va creşte cu cel puţin 40 de bani.

tvrnews

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO