» » » » » CONTURI ALE UNOR LĂCAȘE DE CULT, FOLOSITE PENTRU SPĂLARE DE BANI

Polițiști din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Târgu Mureș și procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Târgu Mureș au făcut percheziții în trei lăcașuri de cult din județul Bacău și alte 20 din țară și au pus în aplicare 17 mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane suspectare că fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în spălarea banilor proveniți din evaziune fiscală.


“Activitatea investigativă în cauză a început în 19 iunie 2012, când polițiști BCCO Târgu Mureș s-au sesizat cu privire la activitatea infracțională a grupului organizat. Începând din 19 octombrie 2010 și până în prezent, în contul bancar al unei instituții de cult au fost efectuate mai multe viramente bancare, cu titlul «sponsorizare», în sumă de 914.000 lei. Banii proveneau din contul bancar al unei societăți comerciale din Brașov și erau virați mai departe în contul mai multor persoane fizice, identificate ca fiind angajați ai societății comerciale în cauză, suma totală virată în conturile angajaților fiind de 781.895 lei. Până în prezent, s-a stabilit că respectivul cont bancar a fost folosit doar pentru încasarea sumelor primite din contul societății comerciale cu titlul «sponsorizare» și distribuirea acestor sume către diferite persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă emis de IGPR.
În comunicat nu se precizează cărei culte aparțin lăcașurile vizate. Pe dirata cercetărilor, anchetatorii au identificat 17 angajați ai societății în cauză care au încasat în conturile bancare personale, cu titlul achiziție tablă, cherestea, răsaduri, ceară, muguri de pin, rășină, lemn iconostas, diferite sume de bani, direct din contul bancar al instituției de cult. Prin activitățile infracționale desfășurate de membrii grupului infracțional, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, fiind înregistrate cheltuieli ireale în contabilitate în valoare de 914.000 lei, prejudiciul fiscal fiind de 292.480 lei, impozit pe profit și impozit pe dividende.
Polițiștii spun că transferurile succesive de bani au avut ca scop spălarea sumelor de bani rezultate din evaziune fiscală, respectiv 914.000 lei (viramente inițiate din patrimoniul societății comerciale). În final, suma de 781.895 lei a fost ridicată în numerar de cei 17 angajați din conturile personale deținute și s-a întors în posesia inițiatorilor procesului de spălare a banilor.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO