» » » » 1.000.000.000 LEI VECHI, EVAZIUNE FISCALĂ CU NUCI

Polițiștii au găsit acasă la un băcăuan aproape 2.000 kg de miez de nucă și peste 6.000 kg de nuci, valoarea acestora depășind 100.000 lei (1.000.000.000 lei vechi). Afacerea ilegală cu nuci i-a adus proprietarului un dosar penal pentru evaziune fiscală, muncă la negru și înșelăciune.


Ramona IONESCU
Un băcăuan riscă pușcăria pentru că a fost prins curățând nuci. Viorel C., din comuna Cașin, este cercetat pentru evaziune fiscală, înșelăciune și muncă la negru, pentru că dezvolta ilegal acasă o afacere cu nuci. Se pare că dosarul penal care tocmai a fost deschis pe numele său i se trage de la un fost colaborator, care s-a simțit nedreptățit în urma parteneriatului cu Viorel C. Așa se face că persoana în cauză l-a reclamat pe fostul șef la poliție, iar o echipă de cercetare s-a dus acasă la Viorel C. cu autorizația de percheziție în mână. “Polițiștii au găsit la adresa respectivă 22 de persoane care lucrau fără documente legale, 1.960 kg de miez de nucă în valoare de 52.100 lei, 6.230 kg nuci în valoare de 49.000 lei și suma de 4.020 lei”, a declarat inspectorul principal Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău. Pentru că Viorel C. se afla în ilegalitate, miezul de nucă, nucile și banii au fost confiscați.
Munca la negru = închisoare
Conform Codului Muncii, angajatorii riscă să ajungă la închisoare dacă folosesc mai mult de cinci persoane fără forme legale de muncă. În cazul nerespectării unor obligații legale cum ar fi primirea la muncă a până la cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se va pedepsi cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată. Angajatorul va răspunde penal riscând închisoarea de la unu la doi ani sau amendă penală pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă și cu închisoare de la șase luni la un an sau cu amendă penală, refuzul repetat de a permite accesul în spațiul unității a inspectorilor de muncă sau de a pune la dispoziția acestora documentele cerute.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO