» » » » Phenianul ameninţă Japonia cu "focul nuclear": ”Scânteia războiului o va atinge prima"


După SUA și Coreea de Sud, nord-coreenii trimit amenințări și pe adresa Japoniei. Phenianul a amenințat statul nipon cu represalii, în cazul în care acesta se va implica în vreun fel într-un eventual conflict ce ar izbucni în Peninsula Coreeană. Japonia s-a declarat pregătită să răspundă oricărui tip de scenariu, după ce arhipelagul a fost desemnat drept prima ţintă a unui eventual atac nuclear.
 Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat, vineri, că lansarea, de către Coreea de Nord, a unei rachete, ar fi "o mare greșeală" și a reafirmat că Statele Unite își vor apăra aliații, dacă va fi necesar. Kerry a făcut aceste comentarii în timpul vizitei pe care a făcut-o vineri la Seul, în Coreea de Sud. Șeful diplomației americane a avertizat Phenianul că testarea unei rachete cu rază medie de acțiune va reprezenta "un act provocator și nedorit".
Coreea de Nord ar putea face o demonstraţie de forţă efectuând un nou test balistic luni dimineaţă (în cursul nopţii de duminică spre luni, ora României), cu ocazia ceremoniilor care marchează 101 ani de la naşterea lui Kim Il-Sung, fondatorul ţării.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO