» » » » Congresul PSD: Bătălie dură între baronii partidului

Aparent, congresul PSD, care va începe mâine, la Sala Mare a Palatului, nu are o mare miză: Victor Ponta va rămâne preşedinte, Liviu Dragnea va fi ales președinte executiv, iar Ion Iliescu - preşedinte de onoare. Acum două săptămâni, liderii social-democraţi au decis să menţină, formal, funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, dar nimeni nu va candida pentru acest post.

Este omagiul adus lui Adrian Năstase care, de altfel, a fost invitat la această manifestare. Pur formal, Victor Ponta are un contracandidat, pe Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, care ami candidat pentru poziția de președinte al partidului și în 2010.
Revanşa lui Constantinescu asupra lui Oprişan
Bătălia dură se duce, la acest congres, pe câteva din locurile de vicepreşedinţi, în special cele de la nivel regional. PSD va avea opt vicepreşedinţi regionali, la care vor vota doar delegaţii din aceste zone. Unii, precum Ioan Rus care vrea să conducă regiunea de Nord Vest, nu au contracandidaţi. În regiunile Sud-Est, Sud-Vest şi Sud, bătălia este dură, aproape toţi preşedinţii de consiliu judeţean, membri ai PSD, fiind înscrişi în competiţie. De exemplu, pentru regiunea Sud, se bat preşedinţii de consilii din Ialomiţa – Silviu Ciupercă - şi Prahova – Mihai Cosma. Pentru Sud-Vest, se luptă nu mai puţin de patru preşedinţi de consilii judeţene: Ion Prioteasa, Dolj, Paul Stănescu, Olt. Adrian Duicu, Mehedinţi şi Ion Călinoiu, Gorj. Însă, de departe, ciocnirea cea mai spectaculoasă va fi cea dintre Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, şi Marian Oprşan, preşedintele CJ Vrancea. Cei doi candidează pentru poziţia de vicepreşedinte al regiunii Sud-Est, în condiţiile în care,a cum circa o lună, Oprişan i-a suflat lui Constantinescu poziţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene. Pentru ca ciocnirea să fie şi mai spectaculoasă, a apărut şi un al treilea candidat pentru regiunea de sud-est: Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului.


Citiţi mai mult: Congresul PSD: Bătălălie dură între baronii partidului - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/congresul-psd-batalia-baronilor-si-un-scaun-gol-pentru-adrian-nastase-1033477.html#ixzz2QqClcVfA 
EVZ.ro 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO