» » » ȘCOLILE MILITARE SCOT LA CONCURS PESTE 800 DE LOCURI


Invățământul militar vine cu oferte atât pentru absolvenții de gimnaziu, cât și pentru cei care termină liceul
Ramona IONESCU
Elevii băcăuani care au terminat gimnaziul sau absolvenții de liceu care vor să urmeze o carieră militară au la dispoziție o paletă largă de oferte. Băieții și fetele care termină clasa a VIII-a în anul 2013, pot opta pentru admiterea la cursurile învățământului liceal militar, în trei colegii militare. Este vorba despre Colegiul Militar Liceal “Ștefan cel Mare” Câmpulung – Moldovenesc care dispune de 120 locuri, Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” Breaza care scoate la concurs 120 de locuri și Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” Alba – Iulia care are 120 de locuri. În ceea ce-i privește pe liceenii cu diplomă de bacalaureat sau elevii înscriși în clasa a XII-a, ei pot alege fie învățământul postliceal unde la finalizarea studiilor ies maiștri militari, fie pot merge către învățământul universitar, unde, la absolvire vor fi ofițeri licențiați.
Oferta pentru maiștri militari este de 136 de locuri, acestea fiind împărțite între Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” Pitești (68 de locuri), Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” Boboc (38 de locuri) și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale “Amiral I. Murgescu” Constanța (30 de locuri). Trecând la nivelul următor, învățământul superiror vine în întâmpinarea tinerilor cu 319 locuri, distribuite în cinci instituții de învățământ. Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu scoate la concurs 161 de locuri, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov are 35 de locuri, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanța are 30 de locuri, Academia Tehnică Militară București 53 de locuri și Institutul Medico – Militar 40 de locuri.
Criterii de recrutare
Candidatul care vrea să urmeze un colegiu militar trebuie să aibă cel mult 16 ani împliniți în anul 2013, trebuie să facă dovada promovării evaluării/testelor naționale până la data concursului de admitere. Tinerii care vor să devină ofițeri trebuie să aibă cel mult 26 de ani, excepție făcând candidații pentru aviație naviganți, care trebuie să aibă 24 de ani împliniți în 2013. Fetele sau băieții din Bacău care se îndreaptă că învățământul superior militar trebuie să facă dovada că au absolvit liceul, cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care este elev în ultimul an să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere.
Cursurile pentru școlile de maiștri militari sunt mai permisive în privința vârstei, pentru că viitorul candidant poate avea cel mult 28 de ani. Condiția obligatorie este să fi absolvit liceul assau să facă dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului. “Recrutarea candidaților se face la sediul Biroului Informare – Recrutare Bacău. Pentru colegiile militare, înscrierile se fac în perioada martie aprilie, ofițerii sunt selecționați în paerioada martie – iunie, iar candidații pentru școlile de maiștri militari se pot înscrie până în luna iunie. După întocmirea dosarelor, tinerii se vor prezenta în cadrul centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc unde vor trece printr-o evaluare psihologică, vor susține probe fizice și vor da un interviu de evaluare finală. Candidații declarați admiși în urma selecției vor participa la concursul de admitere care se va desfășura la instituția militară pentru care a optat.
Cei care s-au înscris pentru maiștri militari și ofițeri trebuie treacă de o probă eliminatorie care constă într-un test grilă la limba engleză”, a declarat lt.col. Ioan Tiță, ofițer de relații publice în cadrul Centrului Militar Județean Bacău. Elevii interesați de această ofertă educațională pot obține informații suplimentare la Biroul Informare – Recrutare din Bacău, strada Energiei, nr. 1 și la numărul de telefon 0234512913, int. 130.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO