» » » » » USL solicită lămuriri BEC, cu privire la diferența dintre punga electorală și mita electroală


USL a trimis o solicitare Biroului Electoral Central în care solicită lămuriri cu privire la art 55 din Legea 35/2008 care face referire la bunurile cu valoare simbolică ale candidaților la alegerile parlamentare.


Pentru a se evita confuziile din lege și să se elimine posibilitatea unor fraude electorale, USL solicită Bicroului Electoral central precizări cu privire la interpretarea unor articole din legile electorale.
Uniunea Social Liberală solicită Biroului Electoral Central să clarifice și să definească în mod explicit care sunt ”bunurile cu valoare simbolică” care nu intră în categoria celor prevăzute la art. 55 (1) din Legea 35/2008. Având în vedere faptul că “bunurile cu valoare simbolică” nu sunt definite în cadrul normei juridice mai sus menționate, considerăm că pentru buna desfășurare a campaniei electorale este necesar ca Biroul Electoral Central să menționeze, prin enumerare, lista concretă și exclusivă a acelor bunuri care pot fi folosite de candidați și/sau valoarea materială maximă pe care acestea o pot avea, fără să existe încălcări ale prevederilor legale„, se precizează în solicitarea USL către BEC.
USL consideră că o astfel de clarificare este absolut obligatorie pentru a evita ca în spatele unui articol de lege general să se ascundă încercări de fraudă electorală.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO