» » » » În România, moartea subită a unor deţinuţi pare a fi consecinţă inevitabilă a legilor probabilităţii


Claudiu Sorin Popa, sportiv, un munte de om, a murit subit în Penitenciarul Rahova. Se afla acolo pentru că în 2006 a comis un atentat la viaţa omului de afaceri Gelu Tofan, pe care l-a lovit în cap cu o rangă, în plină stradă, de mai multe ori - ca să-l omoare ori să-l transforme într-o „legumă”. Tofan l-a acuzat public pe Ştefan Rădulescu, fost asociat, nu doar că i-a furat, prin tot felul de combinaţii oneroase, mai multe firme - aducându-i un prejudiciu de 100 de milioane de euro -, ci şi că se află în spatele acţiunii lui Popa, care n-a fost decât un executant. Se spune că, în aprilie 2011, Popa a murit tocmai când era dispus că vorbească despre cei care l-au plătit să-l reducă la tăcere pe omul de afaceri.
Afaceristul Sergiu Băhăian a fost condamnat la ani grei de detenţeie pentru o serie de crime în stil mafiot - şi-a lichidat pe rând asociaţii, iar unele dintre victime chiar au fost îngropate de vii. De curând, Adrian Grigoraş, 22 de ani, unul dintre locotenenţii afaceristului, a murit subit tot în Penitenciarul Rahova. Infarctul ar fi fost cauza decesului. El avea încă multe să le spună judecătorilor.
Un alt locotenent al lui Băhăian, Valentin Şpelac, criminal feroce, unul dintre cei care ducea la îndeplinire ordinele omului de afaceri, condamnat pe viaţă pentru omor şi instigare la omor, a murit şi el, anul trecut, în penitenciar. S-a spus că avea SIDA.
Ion Bojin, 26 de ani, tot membru al grupării Băhăian, complice cu cei doi, e cel care a denunţat crimele. Acum, nutreşte speranţa să nu aibă soarta lui Şpelac şi Grigora, să înceapă o viaţă nouă în 2017, atunci când va fi eliberat, dar se teme de moarte. „Voi urma... acuma nu ştiu. Am primit şi o scrisoare la «Poarta Alba» de la un hoţ, tot de Sergiu Băhăian pus: «Ai văzut? A murit ăla. O să mori şi tu»”, susţine Bojin.
Din poziţia de observator, aceste coincidenţe par stranii. Pe oamenii care le trăiesc in interiorul puşcăriilor, precum Ion Bojin, îi îngheaţă de-a dreptul. Însă, pentru anchetatorii care investighează împrejurările în care aceşti oameni au trecut într-un mod suspect pe celălalt tărâm, coincidenţa pare a fi doar o consecinţă inevitabilă a legilor probabilităţii.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO