» » » » Crin Antonescu: Tăriceanu va fi exclus dacă va accepta un mandat de premier de la Traian Băsescu



Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara, la Realitatea TV, că îl va exclude din partid pe Călin Popescu Tăriceanu dacă acest va accepta un mandat de premier de la preşedintele Traian Băsescu, iar şeful statului va fi suspendat în urma acestui demers.


''Călin Popescu Tăriceanu a spus foarte clar că nu va primi acest mandat. (...) Dacă primeşte acest mandat, Traian Băsescu este suspendat şi Călin Popescu Tăriceanu este exclus'', a afirmat Crin Antonescu. 

El şi-a exprimat convingerea că nu se va ajunge la această situaţie nici cu Călin Popescu Tăriceanu şi nici cu alt membru PNL, susţinând că garantează inclusiv pentru Gigi Becali. 

Crin Antonescu a subliniat că preşedintele României va fi suspendat şi dacă va nominaliza o persoană independentă şi ''va ignora rezultatul unui vot copleşitor al românilor''. 

Liderul liberal a mai susţinut că declaraţiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu în ultima vreme arată că acesta ''este manipulat de nişte propagandiştii abili'', făcând referire la PDL, ADR şi Traian Băsescu. 

El a explicat că temele de campanie ale PDL, ARD şi Traian Băsescu sunt cele potrivit cărora Guvernul Ponta ar fi avut o slabă absorbţie a fondurilor europene şi că USL ar fi anti-occidental şi anti-Uniunea Europeană, ''subiecte care au fost prezentate de Călin Popescu Tăriceanu în Parlamentul României''. 

Crin Antonescu a arătat că declaraţiile şi criticile făcute de fostul premier Tăriceanu reprezintă ''o situaţie tristă'' şi a catalogat ca ''o mare minciună'' afirmaţia potrivit căreia ''cineva'' din conducerea USL sau din Guvern este antieuropean sau anti-UE. 

''Acum, ce e important de spus, singurul lucru cu adevărat important, este că asta e una din cele mai mari minciuni pe care mincinoşi profesionişti, de la Băsescu la Videanu, le-au spus de ani de zile şi anume că USL, eu, Victor Ponta, am fi anti-occidentali. Dacă dumneavoastră, că la domnul Tăriceanu nu am pretenţii, îmi daţi o singură declaraţie anti-occidentală, o singură declaraţie care să pună în discuţie, fie şi indirect, orientarea de politică externă a României făcută de mine sau de Ponta, eu închid subiectul, mă scol şi am plecat, în sensul că nu mai vorbesc'', a afirmat Crin Antonescu. 

Acesta a subliniat că este greu să primească sfaturi de la Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat, în calitate de premier, că România se retrage din Irak, fără să-şi fi anunţat aliaţii. 

''Este greu să primeşti sfaturi în materie de atitudine diplomatică şi de politică externă de la cineva care, în calitate de prim-ministru, într-o dimineaţă, a anunţat că se retrage dintr-un angajament politico-militar strategic al României, din Irak, fără a-şi preveni sau informa alianţii'', a punctat Crin Antonescu. 

Liderul liberal a ţinut să precizeze că, din diverse considerente, Călin Popescu Tăriceanu se lasă manevrat într-o campanie care foloseşte altora, susţinând că nu face acest lucru deliberat. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO