» » Avionul sirian sechestrat la Ankara avea 17 cetăţeni ruşi la bord; Moscova cere explicaţii (surse diplomatice)



O sursă din cadrul Ministerului rus de Externe a făcut cunoscut miercuri seară că la bordul avionului sirian interceptat de Turcia între Moscova şi Damasc se aflau 17 cetăţeni ruşi şi că Rusia a cerut explicaţii autorităţilor de la Ankara în urma acestui incident, potrivit agenţiei Interfax, citată de AFP.


'Conform primelor informaţii ce trebuie însă verificate, la bordul avionului se aflau 17 cetăţeni ruşi, inclusiv copii', a declarat această sursă, precizând că diplomaţi ruşi s-au deplasat la aeroportul din Ankara pentru a le proteja interesele. 

'Ambasada Rusiei în Turcia s-a adresat imediat Ministerului turc de Externe pentru a cere explicaţii şi a pus problema accesului la cetăţenii ruşi care se puteau afla la bordul acestei curse regulate între Moscova şi Damasc', a adăugat sursa respectivă. 

Aparatul sirian, un Airbus A-320, a fost escortat miercuri seară de două avioane de tipul F4 ale aviaţiei militare turce şi constrâns să aterizeze pe aeroportul Esenboga din Ankara pentru un control de securitate. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO