» » Primarii amendate pentru lipsa actelor: Mii de dosare de prestatii sociale incomplete



Inspectorii sociali au sanctionat patru primarii pentru ca dosarele de ajutor social nu aveau toate documentele la zi. Conducerile primariilor in cauza sustin ca beneficiarilor le este greu sa depuna toate documentele, pentru ca ii costa mult obtinerea lor. Nu mai putin de 2.500 de beneficiari de ajutor de incalzire, insa, trebuie sa dea banii inapoi pentru ca nu aveau dreptul la ei. Ei au declarat venituri mai mici si bunuri mai putine, pentru a obtine ajutorul.

Controlul intreprins de catre Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Bacau, in perioada 1 aprilie - 31 iulie, la toate cele 93 de primarii din judet s-a terminat pentru unele dintre ele cu totul neplacut. Câteva au fost sanctionate contraventional, amenda pe care vor trebui sa o plateasca fiind destul de substantiala. "Pentru neindeplinirea prevederilor legale in ce priveste acordarea ajutorului social, patru primarii, respectiv Livezi, Urechesti, Plopana si Rosiori au fost sanctionate. Valoarea amenzilor se ridica la 10.000 lei, in total. Primaria Plopana a mai luat o amenda de 200 lei, deoarece nu a intocmit actele privind anchetele sociale la domiciliul beneficiarilor de alocatie de sustinere familiala", ne-a spus Teodor Agachi, inspector social al AJPIS Bacau.

Frauda de peste 200.000 lei la ajutoarele de incalzire

Actiunea de verificare derulata de catre inspectorii sociali a vizat modul in care au fost acordate ajutoarele sociale si cele de incalzire, precum si alocatiile de sustinere familiala, in primul semestru al acestui an. Din cele peste 7.500 de dosare de ajutor social au fost supuse controlului 3.665. In cazul a 471 de familii beneficiare de o astfel de prestatie sociala verificarile s-au facut si la domiciliul lor.
Aceasta pentru a vedea daca numarul membrilor familiei, veniturile si bunurile declarate in cerere corespund cu situatia reala. Asa s-a stabilit ca 37 de familii nu aveau dreptul la ajutor, deoarece au primit subventii de la Agentia de Plati si Investitii in Agricultura (APIA) ori realizeaza venituri din pensii.
Mai multe detalii in editia de luni, 20 august, a cotidianului Desteptarea.
Elena Tintaru
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO