» » Date definitive la Recensamântul General Agricol



In perioada decembrie 2010-ianuarie 2011 a avut loc Recensamântul General Agricol din România, cercetare statistica exhaustiva a exploatatiilor agricole de pe intreg teritoriul tarii. Scopul acestui recensamânt a fost obtinerea de date privind numarul si structura exploatatiilor agricole, dimensiunea suprafetelor agricole utilizate, efectivele de animale, masini si echipamente agricole, suprafata irigata si alte detalii privind agricultura ecologica si dezvoltarea rurala.
Din datele finale rezulta ca fata de recensamântul din 2002 numarul exploatatiilor agricole a scazut cu 14 la suta. "Reducerea numarului exploatatiilor s-a datorat in principal comasarii unor exploatatii agricole fara personalitate juridica. Si suprafata agricola utilizata a fost mai mica cu aproape 4,5 la suta fata de 2002", se arata in comunicatul Institutului National de Statistica.
Exista si o veste buna. Numarul exploatatiilor agricole cu suprafata agricola utilizata mai mica de un hectar este in scadere, iar numarul celor de mari dimensiuni continua sa creasca. In 2010 exploatatiile de cel putin 50 de hectare identificate prin recensamânt sunt mai multe cu 51 la suta fata de 2002. 60 la suta din terenuri sunt proprietate si 28 la suta au fost luate in arenda. "Suprafata agricola neutilizata, inclusiv cea a unitatilor care nu au indeplinit conditiile de a putea fi considerate exploatatii agricole a fost de 896 mii de hectare, iar suprafata agricola a fost de 953 mii hectare". In Regiunea Nord-Est erau inregistrate in 2010, 775 mii de exploatatii agricole. Proprietarii sau arendasii lor au utilizat 1.627 mii de hectare.

Gata cu vacile si porcii

In 2010, efectivele de bovine si porcine au scazut cu mai bine de 30 de procente, iar cele de ovine si caprine au crescut cu 16, respectiv 66,8 la suta fata de 2002. In Regiunea Nord-Est au fost numarate 501 mii capete de bovine, 557 mii capete de porcine si 1217 mii capete de ovine. In fine, statistica arata ca volumul de munca a scazut cu circa 40 la suta.
Andreea Gavrila

DESTEPTAREA

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO