» » Cu Boeingul pe drumul european 85



Surpriza mare pentru soferii aflati in trafic ieri dimineata. Pe drumul european 85 s-au intâlnit cu un Boeing 737 lung de 37 de metri. Aeronava a fost cumparata de un om de afaceri din Ploiesti inca din luna martie, prin licitatie publica organizata de Directia de Finante, iar acum a venit timpul sa o duca acasa. A fost pusa pe o platforma care a iesit pe poarta fabricii Aerostar foarte devreme, pentru a perturba cât mai putin traficul, si dusa asa pâna in judetul Prahova.

Aeronava scoasa la licitatie de Directia de Finante Publice Bacau si vânduta unui om de afaceri din Ploiesti a plecat, ieri dimineata, din Bacau. Boeingul a fost pus pe un trailer care a iesit pe poarta fabricii de avioane Aerostar la ora 5.30. Au plecat de dimineata pentru ca aveau drum lung, capat de linie fiind Aricesti - judetul Prahova si i-au cam luat prin surprindere pe soferii aflati in trafic care nu se intâlnesc in fiecare zi cu un avion pe sosea. Fiind vorba de un transport agabaritic, a fost insotit de autovehicule de semnalizare si de un echipaj de la Politia Rutiera din Bacau. Fiind lung de 37 de metri, un copac i-a cam stat in cale la iesirea pe drumul european si a acrosat câteva crengi. Drumul pâna la iesirea din judetul nostru a fost unul fara probleme. „In judetul Bacau, tranzitarea a durat circa o ora si jumatate si nu au fost incidente. Asta si pentru ca, politistii nostri au insotit ansambluri de vehicule cu o capacitate mult mai mare decât acesta”, a spus cms. sef Dorin Roman, seful Serviciului Rutier Bacau.

Transformat in cafenea

La limita cu judetul Vrancea, transportul a fost preluat de politistii de acolo. Pentru a ajunge la Ploiesti s-a ales ruta Bacau - Adjud - Râmnicu Sarat - Maracineni - Mizil - centura orasului Ploiesti si se opreste in localitatea Aricesti. Avionul are o latime de 7 metri, inaltime de 5,2 metri si cântareste aproape 50 de tone. Acesta va fi amplasat in parcul industrial din Ploiesti unde va fi reasamblat si transformat intr-o cafenea. Va face parte din zona business a parcului dar vor avea acces si cei care vor trece pe Autostrada A3 care urmeaza sa fie deschisa in luna august a acestui an. Reamintim ca, Boeingul a fost scos la licitatie de Directia de Finante dupa ce proprietarul, un afacerist din Nigeria, l-a abandonat in România, unde il avea la reparat. Intre timp i-au expirat actele de zbor si pentru ca nu mai putea fi redat traficului aerian a fost scos la vânzare cu doar 80.000 de lei. L-a vândut la al doilea termen al licitatiei cu 354.000 de lei, noul proprietar fiind un om de afaceri din Ploiesti care va deschide in el cafeneaua In avion. Astfel de aeronave, transformate in restaurante sau cafenele sunt foarte populare in Coreea de Sud, iar in tara mai este unul la Buzias. (Geta P.)

DESTEPTAREA

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO