» » » Bile albe si bile negre in USL: Si-au impartit viceprimarii




Dupa investirea in functie a primarilor si numirea viceprimarilor, echipa care va conduce CJ Bacau timp de patru ani si-a prezentat bilantul. Exista bile albe si bile negre, in analiza USL. Intre acestea din urma, pierderea a 2-3 consilieri judeteni, a unor comune importante si a municipiului Onesti.

Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, a organizat, ieri, o conferinta de presa in care a prezentat rezultatele USL la alegerile locale. El a fost insotit de vicepresedintii Dumitru Braneanu si Claudiu Nastase, dar si de Lucian Sova, directorul de campanie al USL. Dragos Benea a declarat ca, in judetul Bacau, "Uniunea" a obtinut 55 la suta, cu sase procente peste media media nationala, ceea ce este un motiv de satisfactie. Si alte organizatii judetene stau mai bine decât partidul, a recunoscut presedintele Benea: PP-DD are trei procente peste, iar PER, doua. Doar PD-L Bacau se afla cu 6 la suta mai putin, "dar nu putea sa aiba tpata lumea peste media nationala." Urmare a votului din 10 iunie, PSD are 37 de primari, PNL - 30, PDL - 17, PC - 6, UNPR - 2, iar PER, unul. Viceprimarii au fost impartiti astfel: 39 la PSD, 22 la PNL, 8 la PC. Si la numarul consilierilor locali, tot social-democratii sunt primii, cu 440 de alesi, urmati de liberali, cu 304, si conservatori, cu 84. Doar in patru comune - Filipeni, Sascut, Pârjol si Letea Veche - nu au fost investiti primarii si constituite CL. Lucrurile se vor finaliza in aceasta saptamâna, dar nu vor exista modificari semnificative.

Sefii de deconcentrate, liberi!

Bilantul USL are zone luminoase, dar si zone cenusii, cum ar fi pierderea unor comune "la mustata" si a municipiului Onesti. "Sunt cifre care sa ne bucure, Sigur, 37 de primari fata de 35 in 2008 e o crestere, dar nu e o crestere mare. Exista si plusuri, si minusuri. Plusul câstigarii CJ si minusul pierderii Onestiului", a afirmat Dragos Benea. Exista si "ghinionul" pierderii unor comune cu 7, 10 sau 20 de voturi: Gura Vaii, Sascut, Rachitoasa, Letea Veche, Filipeni. "Cu putina sansa, PSD ar fi putut avea 40 de primari", a declarat Dragos Benea. In CJ Bacau, PSD are 12 consilieri, cu doi mai putini decât in mandatul trecut, dar asta "s-a intâmplat si din cauza constituirii USL", arata Dragos Benea. Cei care avut de câstigat, prin formarea aliantei, sunt liberalii, care au urcat de la 18 primari, in 2008, la 30. "Daca tot vorbim despre plusuri si minusuri, si noi in CJ, de la 11 consilieri am ajuns la 8, deci pierderea este de trei, asumata de PNL", a declarat liberalul Claudiu Nastase, vicepresedinte CJ. "Unionistii" au afirmat, ieri, ca se vor ocupa de administratie, luând o pauza de 2-3 luni, in politica. Tot ieri, insa, au anuntat ca urmeaza schimbarea din functie a directorilor de deconcentrate. Motivele? "Fie ca s-au implicat in campania electorala, fie exista o solutie mai buna in cadrul USL, fie au savârsit abuzuri", a explicat Dragos Benea.
Silvia Patrascanu

DESTEPTAREA

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO