» » » » Contre electorale „la vârf”

Intr-o conferinta de presa care a avut loc la sediul Organizatiei locale a Partidului Democrat Liberal, deputatul Valerian Vreme, presedintele acestei organizatii, a prezentat mai multe lucruri petrecute in comunitatea onesteana in ultima perioada de timp, expunându-si punctele sale de vedere in privinta problemelor in suspans. Faptul ca autoritatea locala onesteana a trimis pe adresa locuitorilor municipiului informari, luând atitudine in urma unor declaratii recente de la conferinta de presa la care a participat prefectul jud. Bacau Constantin Scripat, deputatul Valerian Vreme si liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian, a fost catalogat drept „trimitere de scrisori cu tenta politica, de catre primarul Emil Lemnaru, din banii contribuabililor”. 
In replica la aceasta afirmatie primarul Emil Lemnaru a mentionat: ”Valerian Vreme este un politician iar eu inainte de toate sunt primarul acestui municipiu si trebuie ca sa rezolv problemele onestenilor. In plus, acest mod este unul util de informare a cetatenilor, care au putut vedea ca Memoriul – protest contra masurilor luate de Institutia Prefectului Bacau impotriva Autoritatilor administratiei publice locale Onesti nu a fost semnat de catre consilierii PDL, fapt ce arata ca nu sunt de acord cu repararea infrastructurii rutiere de la portiunile de drum national care strabat municipiul”. In privinta repararii acestor segmente de drumuri nationale Valerian Vreme a mentionat ca „de cinci luni de zile i-am cerut oficial primarului Emil Lemnaru ca sa transfere drumurilein cauza la Ministerul Transporturilor”. Referitor la aceasta problema edilul-sef al Onestiului a evidentiat faptul ca ”declaratia deputatului Valerian Vreme arata ca nu este la curent cu problemele onestenilor, intrucât drumurile pentru care am demarat procedurile de reparare s-au aflat timp de 4 ani in administrarea Ministerului Transporturilor (din 2007 pâna in 2011), care le-a retransmis comunitatii onestene «reparate», la data acestui fapt (2 februarie 2011), din Guvernul României facând parte la acea data si ministrul Valerian Vreme. Aceste tronsoane de drumuri (in distanta de 15 km), au fost retransmise municipiului Onesti fara a fi reparate capital, situatie care se vede in teren. Domnului deputat Vreme, fost membru al Guvernului României, i-am solicitat sprijin in aceasta problema a municipiului Onesti iar dupa darea din nou in administrarea municipiului a acestor portiuni de drumuri alta alternativa nu mai aveam decât luarea unui credit de 149 de miliarde de lei vechi. Gradul de indatorare al Primariei Onesti era de 9 la suta, ce permitea acordarea creditului, pentru care am avut si avizul Comisiei Nationale de Aprobare a Imprumuturilor, ce functioneaza pe lânga Ministerul de Finante. Perpetuând starea de suspendare a hotarârilor Consiliului Local Onesti adoptate, pot spune ca nu am vazut un prefect care sa vrea raul unei localitati, când interesul sau este de a face ca sa functioneze fiecare localitate din judet. Dupa ce a introdus la 2 martie 2012 proces pe rol la Curtea de Apel Bacau (Consiliul Local Onesti câstigâd la termenul din toamna anului trecut), instanta se va pronunta in ziua de 14 iunie”.

Dincolo de promisiunile electorale

Deputatul Valerian Vreme a evidentiat ca in „informarile catre cetatenii Onestiului se afla si un desen color cu o promisiune electorala - pasajul la calea ferata Adjud – Ciceu (Siculeni), care s-a aflat si in 1996, fapt ce arata ca primarul Emil Lemnaru persista a face inca o data aceeasi promisiune electorala iar faptele se lasa asteptate”. Edilul-sef al municipiului de pe Trotus a mentionat ca „proiectul pentru realizarea pasajului la calea ferata s-a realizat in anul 2001. S-a incercat sa fie facut pâna in anul 2004 dar nu s-a putut desi era intocmita toata documentatia. In acei ani Onestiul a primit fonduri pentru realizarea a 200 de locuinte in blocuri ANL si s-au virat bani pentru Sala Polivalenta «Nadia Comaneci». In plus, procedura de preluare a terenului a fost foarte greoaie, acum ea fiind rezolvata. In anul 2009 problema pasajului a revenit in atentia autoritatilor locale (care a fost evidentiata si de autoritatile judetene) iar acum Consiliul Judetean s-a hotarât sa sprijine realizarea acestei investitii prin acordarea a 80 la suta din valoarea lucrarilor pasajului, restul sumei fiind din bugetul local al Onestiului. Consiliul Judetean a finantat cu 20 de miliarde de lei vechi lucrarile ce se vor realiza in acest an”. Si acuzei lansate de deputatul Valerian Vreme ca „in ultimele doua mandate Onestiul a atras 0 lei fonduri europene iar cu bani guvernamentali nu s-a facut nimic in municipiu”, i-a raspuns primarul Emil Lemnaru, mentionând: ”Primaria Onesti are in componenta sa Biroul de Integrare Europeana, care se afla sub coordonarea mea directa si este condus de d-na Livia Bordei. Am atras cele mai mari fonduri din Moldova, pentru reabilitari de institutii scolare, unde, prin multitudinea de proiecte putem spune ca nu am avut concurenta. Din anul 2007 am facut proiecte si am reusit reabilitarea scolilor «George Calinescu», nr. 7 si «Emil Racovita», in lucru fiind acum lucrari de reabilitare la colegiile «Gh. Asachi» si «Dimitrie Cantemir». Nu au avut nici o treaba in obtinerea acestor fonduri europene nici Inspectoratul Scolar Judetean si nici Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Acum avem proiecte in lucru pentru reabilitarea scolilor «Ghita Mocanu» si nr. 1 si 3”.
In tonusul campaniei electorale a alegerilor locale, ce declanseaza patimi justificate sau nejustificate deputatul Valerian Vreme a mai mentionat: ”Primarul Emil Lemnaru, care atunci când face politica sa faca politica si atunci când face administratie sa faca administratie, trebuie sa se prezinte in fata electoratului cu fapte si nu cu promisiuni. In anul 2008 pe Hotelul Trotus erau 10 promisiuni electorale ale PSD-ului si daca una singura dintre acestea a fost indeplinita, eu ii strâng mâna. Si la Sala Polivalenta «Nadia Comaneci», dar si la Maternitatea Spitalului Municipal (unde s-a ajuns la licitatia lucrarilor de modernizare, aici fiind cea mai mare investitie cu bani de la Banca Mondiala), precum si la o alta sala de sport (municipala), eu am facut lobby si aceste obiective si le-a insusit. Am incercat sa aduc investitori in zona si i-am propus sa imi dea proiecte de nivel national si nu am primit nici un telefon si nici o solicitare de la Primaria si Consiliul Local Onesti”.
In replica la toate acestea primarul Onestiului, Emil Lemnaru, a declarat: ”Am fost blocati in realizarea multor lucruri. La Sala Polivalenta «Nadia Comaneci» lucrarile au inceput in anul 1985, in mandatul 2000-2004 pentru aceasta s-au dat 60 de miliarde de lei iar dupa anul 2008 am fost nevoiti, eu si viceprimarul Constantin Florian ca sa mergem la Vasile Blaga, Ministrul Dezvoltarii Durabile cu fotografii care aratau ca se degrada sala, pentru a continua lucrarile. Am fost blocati sa continuam constructia a 156 de apartamente prin ANL si a inca 70 de apartamente, pentru care au fost proiecte aprobate. Subventia de 27 miliarde de lei pentru Termon CT, ce trebuia acordata de Guvernul României se afla printre alte lucruri blocate ca si repararea segmentelor de drum national din municipiu ori amenajarea unui cimitir pe o suprafata de 5 hectare (fiind nevoiti ca sa amenajam 1000 m p cimitir pe o toloaca la Borzesti). In privinta proiectelor, pe noi ne intereseaza cele de interes local si nu national iar referitor la investitia de la Maternitate pe parteneriatul semnat sunt semnaturile Ministrului Sanatatii, Ion Bazac, a managerului Spitalului Municipal Mihail Andronic si a mea, iar parteneriatul a fost semnat in prezenta prim-ministrului Emil Boc (si acest proiect fiind blocat in anul 2010!) Pentru onesteni, intreb de ce nu a fost sprijinita Rafo (care a produs pâna in 2004), ca sa functioneze, in 2009 fiind facute vizite pe acolo? Azi ne impiedicam sa angajam personal pentru Centrul Social Slobozia (finalizat pentru batrânii Onestiului), pentru ca Guvernul României mentine blocata angajarea de persoane in câmpul muncii. Am racordat cu apa potabila cartierele Borzesti si Slobozia, am realizat retea de canalizare in cartierul 6 Martie dar infiintarea SC «Apa Municipal» a fost atacata de Prefectura Bacau!”.
Ion Moraru
http://www.onestiexpres.ro/contre-electorale-la-v%C3%A2rf.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO