» » In asteptarea formarii “Aliantei pentru Bacau”, prefectul Scripat, propus de PDL la presedintia Consiliului Judetean

Democrat-liberalii bacauani si-au stabilit o parte din candidatii cu care vor ataca alegerile locale. Printre acestia se numara prefectul Constantin Scripat, sustinut de PDL in cursa pentru presedintia Consiliului Judetean (CJ) Bacau.
Deputatul Valerian Vreme a dezvaluit in cadrul unei conferinte de presa ca cercetarile sociologice au aratat ca actualul prefect se bucura de o buna imagine in judet, multumita activitatii administrative derulate in ultimii ani. Abordat de jurnalistii Desteptarii, Scripat s-a declarat onorat de propunerea pedelistilor, lasând de inteles ca in perioada urmatoare va reflecta asupra acesteia. 


PDL Bacau il sustine pe Constantin Scripat in cursa pentru sefia CJ Bacau. Anuntul a fost facut duminica, de parlamentarul Valerian Vreme, in cadrul unei conferinte de presa. Fostul ministru al Comunicatiilor a aratat ca actualul prefect se bucura de o imagine excelenta in judet, gratie activitatii administrative desfasurate in ultimii ani. 
“La consiliul judetean organizatia il sustine la presedintie pe actualul prefect, Constantin Scripat. Sunt câteva impedimente legate de procedura, dar exista o ampla sustinere in interiorul PDL pentru candidatura prefectului la presedintia CJ. Activitatea lui Scripat pe linie administrativa l-a impus. Exista o simpatie din partea bacauanilor pentru prefectul judetului, o recunoastere a activitatii lui. Este o persoana apropiata de oameni si de problemele reale ale comunitatilor din judet. Când Scripat te intreaba ce faci, te intreaba pentru ca-l intereseaza ce faci”, a declarat Vreme. El a adaugat ca deputatul Mihai Banu va conduce campania electorala a PDL in judetul Bacau, in timp ce la municipiul de resedinta seful de campanie va fi Constantin Draganuta, fostul presedinte al organizatiei municipale a PDL. 
Silviu Bondor, liderul grupului democrat-liberal din CJ Bacau, a declarat ca - odata cu sustinerea candidaturii lui Scripat - PDL a “terminat cu nominalizarea candidatilor pe prietenii”. 
“S-a luat in calcul atât sustinerea organizatiei, cât si pozitionarea in sondaje a lui Scripat. Trebuie sa vorbim si cu dânsul, sa vedem cum va opta. Daca-si va da acordul pentru aceasta candidatura, automat trebuie sa-si dea demisia din functia de prefect”, a afirmat Bondor. Pedelistii au confirmat ca, in eventualitatea in care Scripat va accepta sa candideze la presedintia CJ Bacau, au pregatit un inlocuitor pentru actualul prefect. 

Pedelistii negociaza formarea “Aliantei pentru Bacau”

Vreme a precizat ca la nivelul judetului Bacau si a municipiului de resedinta este in curs de formare o alianta electorala, construita in jurul PDL. Aceasta va purta denumirea de “Alianta pentru Bacau” si ar putea regrupa formatiuni politice precum Partida Romilor, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, PNTCD sau Partidul Ecologist. Pedelistii au declarat ca discutiile privitoare la componenta viitoarei aliante sunt inca premature, dar ca in aproximativ 2-3 saptamâni, odata cu finalizarea negocierilor, numele partidelor componente vor fi facute publice. 
Valerian Vreme a lasat de inteles ca “Alianta pentru Bacau” va fi o copie a “Aliantei pentru Timis“, creata de Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, la alegerile locale din 2008 (aceasta a fost constituita de PNTCD, PNL si Forumul Democratic al Germanilor). 
“Vom merge pe «Alianta pentru Bacau». Deocamdata, aceasta este intre PDL si UNPR. Nu excludem ca alaturi de noi sa fie si alte formatiuni politice din Bacau, dar si din rândul ONG-urilor si al societatii civile”, a spus Vreme. 
Pedelistii au confirmat ca partidul urmeaza sa definitiveze candidaturile in aproximativ 20 de comune si orase, intre acestea numarându-se municipiul Moinesti, respectiv orasele Darmanesti si Comanesti. La Buhusi, PDL il va propune drept candidat la functia de primar pe afaceristul Mihai Lupu. La Tg. Ocna, democrat-liberalii vor miza pe primarul in functie, Floarea Ivanof. 

Constantin Scripat: “Daca voi avea sustinerea necesara, voi candida”

Contactat de jurnalistii Desteptarii, prefectul Constantin Scripat s-a declarat onorat de propunerea facuta de PDL Bacau. El a lasat de inteles ca in urmatoarea perioada va reflecta asupra luarii unei decizii vizând candidatura la presedintia CJ. 
“Ma onoreaza faptul ca am fost desemnat drept candidat la presedintia consiliului judetean. Ramâne sa fac o analiza in urmatoarea perioada. Daca voi avea sanse reale si daca voi dispune de sustinerea necesara, voi candida, urmând sa renunt la functia de prefect. Deocamdata sunt prefectul judetului Bacau si am statutul de prefect. Intotdeauna voi respecta legea si voi actiona in conformitate cu prevederile legale in vigoare”, a opinat Scripat. 

Valerian Vreme: “70 la suta din onesteni nu-l mai vor pe Lemnaru”

Parlamentarul onestean Valerian Vreme a precizat ca, potrivit unei cercetari sociologice efectuate de PDL, peste 70 la suta din onesteni nu-l mai vor in functie pe actualul primar, Emil Lemnaru (PSD). Vreme a adaugat ca PDL Onesti il va sustine, cel mai probabil, pe Laurentiu Neghina (UNPR) in cursa pentru fotoliul de edil-sef. 
“Peste 70 la suta din onesteni nu-l mai vor pe Lemnaru primar. Un procent foarte mic il mai sustine”, a afirmat Vreme. El a adaugat ca PNL nu mai exista ca partid politic la Onesti si ca PSD poate bifa un prim obiectiv in perspectiva eliminarii PNL de pe esichierul politic. 
“Am fost membru al PNL, dupa cum stiti, si astazi vad ca fostii mei colegi sunt pres in fata lui Lemnaru. Din când in când mai primesc câte-un ciolanel, cum a fost si cu administrarea Termon. Obiectivul PSD a fost indeplinit la Onesti. PNL e desfiintat ca partid”, a apreciat parlamentarul pedelist. 
Lucian Bogdanel
http://www.desteptarea.ro/in-asteptarea-formarii-aliantei-pentru-bacau-prefectul-scripat-propus-de-pdl-la-presedintia-consiliului-judetean.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO