» » Victor Ponta: "Cred ca Stavarache este candidatul USL la Primaria Bacau"

Prezent in Bacau cu prilejul desfasurarii ultimei etape din Campionatul National de Raliuri, copresedintele USL - Victor Ponta - a declarat ca, in judet, Uniunea va ataca localele cu doi candidati: Romeo Stavarache pentru Primaria Bacau, respectiv Dragos Benea pentru presedintia Consiliului Judetean. Liderul social-democrat a precizat, de asemenea, ca USL va avea candidati comuni pentru colegiile uninominale, in cazul comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare. 
Presedintele PSD, Victor Ponta, a avut ieri mai multe runde de intalniri cu activul social-democrat din judet. Liderul pesedist se afla in Bacau pe parcursul acestui weekend, unde va participa la ultima etapa a Campionatului National de Raliuri. Cu acest prilej, Ponta a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca USL va paria in judetul Bacau pe doi candidati, in perspectiva localelor de anul viitor: penelistul Stavarache la Primaria Bacau si pesedistul Benea la presedintia Consiliului Judetean. Declaratia lui Ponta s-a dorit o clarificare a situatiei in care se afla USL Bacau, Uniune macinata de razboiul surd dus de edilul bacauan impotriva conducerii organizatiei judetene a PSD. In urma cu aproximativ jumatate de an, liderul social-democrat declara, tot in cadrul unei conferinte de presa, ca USL are solutii in Bacau. "Cu sau fara Stavarache, USL are solutii in Bacau. Nu am construit USL pentru binele cuiva sau pentru Stavarache", afirma pe 13 aprilie Ponta.
Pe 13 octombrie, presedintele PSD a declarat ca cele doua candidaturi ale Uniunii ar fi, de fapt, batute in cuie. "Am intrebat daca USL functioneaza in Consiliul Judetean si Consiliul Local si mi s-a spus ca da. Am intrebat, de asemenea, daca la sedinta din 1 septembrie a PNL Stavarache a votat impotriva celor doua candidaturi si n-a votat. A fost de acord cu Benea la CJ si Stavarache la Primarie", a spus Ponta, care a dezvaluit ca a incercat sa-l invite pe edilul bacauan la conferinta de presa. "Am vorbit cu Stavarache la telefon. Mi-a spus ca e la Chisinau. Am vrut sa-l invitam aici. Eu cred ca domnul Stavarache candideaza de la USL. De fapt, imi doresc ca domnul Stavarache sa candideze de la USL", a dezvaluit copresedintele Uniunii. Ponta a laudat atitudinea liderilor locali ai PSD care nu au raspuns cu aceeasi moneda atacurilor sub centura lansate, in ultimele luni, de seful PNL Bacau. Pesedistii au recunoscut ca nu au un plan B vizand candidatura la Primaria Bacau in ipoteza dezertarii din USL a lui Stavarache. "Vom avea un candidat surpriza", a glumit deputatul Viorel Hrebenciuc, seful PSD Bacau.

"Dezvoltarea regiunilor, o idee buna"

Ponta a apreciat drept "o idee buna" intentia de reorganizare a tarii insa, a afirmat liderul social-democrat, formula gandita de actualii guvernanti nu are nicio legatura cu nevoia de dezvoltare a Romaniei. 
"Ideea de dezvoltare a regiunilor e o idee buna. Ideea lui Basescu de a desfiinta judetele nu are nicio legatura cu ce e mai bine pentru noi. Basescu vrea desfiintarea judetelor pentru ca stie ca pierde alegerile in actuala formula. E o minciuna ca s-ar atrage mai multe fonduri europene daca s-ar face reorganizare", a afirmat Ponta. El a continuat opinand ca cele 8 regiuni de dezvoltare existente trebuie sa primeasca mai multe atributiuni care sa fie "rupte" de la guvernul central. 
"Vom reorganiza noi tara, in intervalul 2013 - 2014, dupa modelul existent in tari ca Franta, Italia sau Spania, tari care ne seamana. In 2014, odata cu alegerile pentru Parlamentul European vom organiza alegeri pentru presedintia Consiliilor Regionale. Judetele actuale trebuie sa ramana. Trebuie sa dam cat mai multe atributii pe cele 8 regiuni de dezvoltare", a spus presedintele PSD. Cu privire la comasarea alegerilor, Ponta a dezvaluit ca USL va avea candidati comuni in colegiile uninominale. Copresedintele Uniunii a subliniat ca, pentru judetul Bacau, obiectivul USL este castigarea tuturor colegiilor.
"Daca alegerile vor fi comasate sau nu, USL va merge cu candidati comuni in toate colegiile. USL va avea un singur candidat, sub sigla pe care o cunoasteti. Obiectivul la Bacau este ca USL sa castige toate colegiile, iar Berca si ceilalti pedelisti sa mearga la somaj", a afirmat el.

Hrebenciuc ii regreta pe primarii "dezertori"

Presedintele PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc, a declarat in cadrul conferintei de presa ca regreta plecarea din PSD a primarului Adrian Solomon (Faraoani). Hrebenciuc a ironizat, in schimb, inscrierea in UNPR a primarului comunei Podu Turcului, Gabriela Iacobescu.
"Avem 3 defectiuni. La Podu Turcului, Bogdanesti si Faraoani. Am suferit cu Dragos (n.r. - Dragos Benea, presedintele CJ) cand am auzit ca doamna Iacobescu a plecat de la noi. Domnului Andrusca de la Bogdanesti i-am cerut o lista cu membri de partid. S-a simtit jignit. El e un tip mai filozof, care stie ca partidul trebuie sa fie mai degraba o stare de spirit. 
De Solomon sincer imi pare rau. Problemele de ordin personal pe care le are l-au determinat sa faca acest gest", a declarat Hrebenciuc.
Cu ocazia vizitei lui Ponta in Bacau, social-democratii au lansat o campanie politica pe municipiul de resedinta. Desfasurata sub sloganul "Vino in PSD sa-ti faci un viitor!", campania vizeaza cresterea numarului de membri ai organizatiei municipale si consolidarea pozitiei PSD in municipiul Bacau.
Lucian Bogdanel



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO