» » » Suspecţi de terorism, ridicaţi de mascaţi


Patru cetăţeni români şi libanezi, suspectaţi de tentativă de acte de terorism, au fost ridicaţi, ieri-dimineaţă, din Bănie, în urma unor descinderi făcute de ofiţerii BCCO Craiova. Aseară, principalul suspect, un libanez, de 34 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Dolj.
Ofiţerii BCCO Craiova, sprijiniţi de luptătorii de la Intervenție Rapidă şi coordonaţi de un procuror al DIICOT, au efectuat ieri-dimineaţă şase percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale, dar şi la firmele controlate de aceştia. Potrivit anchetatorilor, au fost vizaţi patru cetăţeni români şi libanezi, despre care există indicii că s-au implicat în livrarea de echipamente militare unor facţiuni din Libia, Palestina şi Siria. Printre cele patru persoane ridicate şi duse la audieri se numără şi Hussein Kassem Ghzayel, de 34 de ani, cetăţean libanez, care a absolvit Facultatea de Medicină în Craiova, considerat principalul suspect în acest caz. Procurorii au reţinut că libanezul „a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria“.
Pentru intenţia suspecţilor de a livra armament şi echipamente militare în zone cunoscute cu un grad ridicat de risc terorist, cei patru suspecţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tentativă de acte de terorism, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Detalii pe ... gds.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO