» » Se inmultesc saracii: peste 11% din populatia judetului beneficiaza de ajutoare alimentare de la UE

Se inmultesc saracii: peste 11% din populatia judetului beneficiaza de ajutoare alimentare de la UE

Criza loveste tot in mai multe familii de bacauani din judetul nostru. Categoriile defavorizate au crescut de la an la an si tot mai multe persoane au inceput sa beneficieze de alimentele date prin Uniunea Europeana. Statisticile arata ca in acest an, de programul PEAD vor beneficia 87.422 de bacauni din judet, iar un calcul scurt arata ca un procent de peste 11% sint persoane defavorizate.
Ajutoarele UE, constind in alimente de baza faina, ulei, paste, biscuiti, zahar, malai si lapte praf, se vor distribui prin Consiliul Judetean, primariilor din judet si de aici beneficiarilor.
Pina la 31 decembrie toate aceste produse trebuie sa ajunga in depozitele Consiliului Judetean. Pina la 31 martie 2012 trebuie finalizata procedura de distruibuire catre sarmani. La data de 4 octombrie, in depozit erau deja 720 tone de faina, 380 tone malai, 157 tone paste sau 52 tone biscuiti. Deja s-a inceput distribuirea alimentelor, iar primele localitati care au intrat in program sint Comanestiul, Darmanestiul, Slanic Moldova sau Tirgu Ocna.
Lista beneficiarilor include doar patru categorii de persoane: pensionarii cu venituri pina la 400 de lei lunar, someri indemnizati, beneficiarii de venit minim garantat si persoanele cu handicap de gradul unu si doi. Eliberarea alimentelor se va face in baza actelor doveditoare. In judetul nostru sint in jur de 25.000 de beneficiari de venit minim, 40.000 de pensionari cu pensii pina in 400 de lei, 15.000 de persoane cu handicap si 5.000 someri.
Pe 17 octombrie incepe distribuirea alimentelor UE in municipiul Bacau
Primaria municipiului Bacau, prin Serviciul Public de Asistenta Sociala, anunta începerea actiunii de distribuire, din data de 17 octombrie 2011, a produselor alimentare din Programul PEAD 2011 tuturor categoriilor care, conform legii, sint îndreptatite sa primeasca aceste produse. Pentru evitarea aglomeratiei s-au înfiintat patru puncte de distributie.
La biserica ortodoxa Sf. Dumitru (intersectia Narcisa) a fost stabilit un centru distributie pentru persoanele cu handicap, neinstitutionalizate, gr. I si II, adulti si copii. La biserica catolica Sf. Nicolae, din zona centrala este stabilit centrul de distribuire alimente pentru pensionarii cu pensii de pina la 400 lei.
La biserica catolica Fericitul Ieremia din zona Nord va fi centrul pentru someri, iar la centrul de zi Armonia (Str. Livezilor nr. 4A) va fi centrul de distributie ajutoare pentru persoanele beneficiare ale venitului minim garantat.
Distribuirea produselor se face zilnic, de luni pina joi, între orele 8,00 – 16.00 , iar vinerea între orele 8.00 – 14.00. Produsele se ridica numai de catre beneficiari sau reprezentantii legali ai acestora, în baza documentelor justificative aferente fiecarei categorii de beneficiari în parte. Produsele (faina, malai, paste, biscuiti, orez, lapte praf) provin de la Uniunea European si nu sint destinate comercializarii. (Claudiu TANASESCU)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO