» » Patru tineri au cazut in strada dupa ce au consumat etnobotanice

O fata si trei baieti, din municipiul Bacau, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) dupa ce au consumat etnobotanice. Adolescentii au fost luati din strada de echipajele de ambulanta si SMURD si transportati la spital. Un trecator i-a gasit lesinati si a sunat la 112. Acesta este al doilea caz de acest gen petrecut in ultima saptamâna. 
Agitatie mare, miercuri seara, in centrul orasului. Mai multi tineri au cazut ca secerati pe strada Mihai Viteazu, dupa ce au fumat dintr-o tigara cumparata de la un magazin de vise. Un trecator a sunat imediat la 112, iar la fata locului au ajuns trei masini de Salvare si o ambulanta SMURD care i-au dus de urgenta la Spitalul Judetean din Bacau. Doua dintre victime au fost ulterior transferate la Spitalul de Copii, dupa ce s-a stablit ca nu aveau 18 ani impliniti. O fata de 20 de ani a avut nevoie de investigatii suplimentare dupa ce in cadere s-a lovit la cap. Dimineata, toti au fost indrumati sa stea de vorba si cu un medic psihiatru. „Echipajele de Ambulanta au adus in UPU doi tineri, cu vârste de 19 si 20 de ani, amândoi cu intoxicatie voluntara cu substante halucinogene, declarativ. Tânara avea si un traumatism cranian cu o plaga parietala. Li s-au facut investigatiile de rigoare, radiografii, examene de specialitate, au fost supavegheati in UPU pâna dimineata si apoi dirijati catre Psihiatrie. Ce-am inteles de la medicul de garda este ca au avut o tigara pe care au impartit-o de la unul la altul”, a declarat dr. Elena Bilbor, medic sef UPU Bacau.

Minorii au ajuns la Pediatrie

Doi dintre pacientii care au consumat produse halucinogene au fost internati in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Pediatrie. Unul are 15 ani iar celalalt, 16 ani. "Erau in stare de somnolenta, se aflau in coma vigila. Cei doi adolescenti au fost diagnosticati cu intoxicatie cu substante etnobotanice si consum de alcool. Li s-a administrat imediat tratament intravenos. Din fericire, evolutia lor a fost buna, astfel ca astazi (ieri - n.n.), la amiaza, au fost externati. Dar, din pacate avem din ce in ce mai multe cazuri din acestea. Desi se spune ca a fost interzisa comercializarea etnobotanicelor, dupa cum se vede, realitatea este alta", ne-a declarat medicul Aurelia Taga, managerul Spitalului de Pediatrie. Cei doi adolescenti sunt elevi la un liceu din Bacau. Unul este din Sascut, iar celalalt din Vultureni. Azi dimineata parintii lor s-au prezentat la spital si au discutat cu managerul acestuia care le-a facut câteva recomandari medicale.

Vând fara probleme

In urma cu doar câteva zile, tot la urgentele spitalului judetean au mai ajuns trei tineri carora li s-a facut rau dupa ce au consumat etnobotanice. In municipiul Bacau mai sunt functionale cinci magazine care vând produse etnobotanice. Politistii locali spun ca sunt cu mâinile legate, atâta timp cât legea are scapari care le permit celor care detin astfel de afaceri sa ramâna pe piata. „Cei care-si deschid noi magazine solicita de la Primarie autorizatie pentru comercializarea de produse alimentare sau bunuri noi. De la inceputul acestui an, noi am efectuat 37 de actiuni pe aceasta linie, am aplicat 31 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 236.000 de lei si s-au confiscat circa 650 de pliculete cu produse”, a declarat Florin Podoleanu, purtatorul de cuvânt al Politiei Locale Bacau. In acelasi timp, agentii au mai depistat si 25 de consumatori. Ultima actiune a avut loc in urma cu o saptamana.
Geta Panaite
Elena Tintaru 

http://www.desteptarea.ro/patru-tineri-au-cazut-in-strada-dupa-ce-au-consumat-etnobotanice.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO