» » Cinci „puncte negre” pe drumurile din judet

Politia Rutiera a stabilit unde au murit cei mai multi oameni

Dupa zece ani, politistii de la Rutiera au realizat o harta a punctelor nevralgice din judetul Bacau. Analiza a coincis cu bilantul evenimentelor si activitatilor care au avut loc in primele noua luni ale acestui an. Potrivit oficialilor de la acest serviciu, avem mai putine accidente si mai putini raniti grav.

In primele noua luni ale acestui an, in judetul Bacau, s-au petrecut 1.069 de accidente de circulatie, cu 174 mai putine fata de perioada similara a anului trecut, din care 207 soldate cu urmari grave si 332 usoare. In urma acestora, 57 de persoane si-au pierdut viata, iar 177 au fost grav ranite. Si in acest an, pietonii tin capul de afis in ceea ce priveste cauza acestor tragedii, dar fata de anii anteriori alaturi de ei sunt si vitezomanii. „Viteza si indisciplina pietonilor sunt pe primul loc in topul cauzelor, cu câte 48 de accidente, urmata de neatentia in conducere cu 26 si prioritate cu 20”, explica comisarul Dorin Roman, seful Serviciului Rutier Bacau.

Nu iesiti in trafic luni, vineri si duminica, dupa prânz

Politistii au extins analiza si au facut si un clasament al zilelor si orele in care s-au intâmplat cele mai multe accidente cu urmari grave. Lunea, vinerea si duminica, intre orele 12.00 si 18.00, s-a petrecut majoritatea tragediilor, iar ca zone, municipiul Bacau si comunele arondate detin suprematia cu 114 evenimente, urmate de drumurile nationale cu 80 de accidente si Onestiul si localitatile din jur cu 40 de evenimente. Prezenti in trafic, din ianuarie si pâna la finele lui septembrie, agentii au constatat in jur de 580 de infractiuni la regimul circulatiei si au aplicat peste 70.000 de sanctiuni, cu aproape 6.000 mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut. O buna parte dintre amenzi, respectiv 5.937 au ajuns la pietoni, cu 140% mai multe fata de anul trecut si peste 20.000 pentru depasirea vitezei. In acest interval de timp, 2.694 de soferi au ramas pietoni, iar la 2.626 li s-au retras certificatele de inmatriculare. „Chiar daca avem mai putine accidente, nu pot spune ca situatia ne face sa actionam mai putin decât pâna acum. Cifrele nu sunt relevante si de aceea fac apel la participantii la trafic sa respecte regulile de circulatie pentru ca este vorba de viata lor si a celor dragi lor”, a mai spus cms. Dorin Roman.

Topul punctelor negre din judet

O data la zece ani, politistii fac o analiza ampla a zonelor cu probleme din judet. Potrivit oficialilor de la acest serviciu, in comunele Sascut, Racaciuni, Nicole Balcescu, Filipesti si Oituz s-au petrecut cele mai grave evenimente rutiere din acest timp. „Am facut topul primelor cinci puncte negre de pe raza judetului. Aici, cauzele care au stat la baza evenimentelor sunt neatentia in conducere, oboseala la volan si viteza neadaptata la conditiile de drum. Noi am incercat sa-i disciplinam, dovada este numarul mare de sanctiuni, dar este greu sa te lupti cu lipsa de conduita a soferilor sau sa le dovedesti ca sunt obositi la volan”, a mai spus cms. Roman.
Geta Panaite



http://www.desteptarea.ro/cinci-puncte-negre-pe-drumurile-din-judet.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO