» » Politistii bacauani au scapat de disponibilizari

Politistii bacauani au scapat de disponibilizariPolitistii bacauani au trecut testul evaluarilor profesionale – cu toate acestea, 22 de politisti trebuiau sa plece acasa pentru ca bugetul aprobat de MAI nu acoperea cheltuieli suplimentare – in loc sa disponibilizeze personal, conducerea IPJ Bacau a scapat de politistii pensionabili si de agentii problema

Cei 22 de lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Bacau care au fost pe lista neagra a disponibilizarilor dictate de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) isi pastreaza locul de munca. “La nivelul IPJ Bacau nu se mai pune problema disponibilizarilor de personal. Daca initial se vorbea despre faptul ca un numar de 19 agenti si trei ofiteri de politie trebuiau sa paraseasca sistemul, acum, nu se mai pune in discutie sa plece acasa. In ultima perioada au fost angajati care au plecat din sistem prin demisii, pensionare sau pe motive de indisciplina, iar posturile vacantate de acestia vor fi ocupate prin transfer sau concurs”, a declarat comisarul sef Vasile Oprisan, seful Inspectoratului Judetean de Politie Bacau. Initial, dupa o evaluare amanuntita facuta la nivelul inspectoratului, pentru cei 22 de politisti bugetul aprobat de MAI nu le putea acoperi salariile, iar in aceste conditii, cei vizati erau nevoiti sa paraseasca sistemul. Pina sa se decida cine pleaca si cine ramine, politistii aflati la virsta pensionarii si-au manifestat dorinta de a pleca din rindurile MAI, iar cei cu probleme de indisciplina si-au dat demisia.
Indisciplina a fost sanctionata
De la inceputul anului si pina in prezent, peste 40 de politisti din cadrul IPJ Bacau au fost mustrati sau demisi din functii. Cei nominalizati de comisarul sef Vasile Oprisan, au dat dovada de indisciplina. Este vorba despre doi ofiteri si 42 de agenti, din care cinci cu functie de conducere, care au dat dovada de neglijenta in indeplinirea indatoririlor de serviciu. Majoritatea au intirziat repetat si nejustificat solutionarea lucrarilor si au incalcat prevederile referitoare la indatoriri, incompatibilitati, conflicte de interese si interdictii. Sase dintre politistii indisciplinati au primit sanctiuni disciplinare.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO