» » Unde ajungeau focoasele? Ministerul Apărării din Bulgaria nu le revendică!

Focoasele se pare că erau destinate unei firme din BulgariaCele patru lăzi cu focoase pentru rachete care au fost furate dintr-un tren în România şi care urmau să fie transportate în Bulgaria nu erau destinate Ministerului Apărării, ci unei companii private bulgare, a precizat, duminică, Ministerul Apărării de la Sofia, relatează Novinite.
Intr-un comunicat special asupra incidentului din România, Ministerul Apărării de la Sofia explică faptul că Centrul naţional de coordonare pentru sprijin logistic, aflat în subordinea sa, nu are nicio informaţie care să indice că un astfel de transport ar fi trebuit să ajungă la forţele armate bulgare.

"Informaţiile primite prin canale militaro-diplomatice arată că focoasele erau destinate unei companii bulgare, lucru confirmat oficial şi de Ministerul român de Externe", a precizat Ministerul bulgar al Apărării. Numele companiei căreia îi era destinat transportul nu a fost dezvăluit.
Pe de altă parte, autorităţile din românia susţin că transportul avea toate avizele necesare.
"Referitor la transportul de material militar oprit în Giurgiu, MAE precizează că este vorba despre un export intracomunitar din România spre Bulgaria, care avea toate avizele şi documentele necesare desfăşurării sale, problematica securităţii transportului neintrând în atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe sau ale Departamentului pentru Controlul Exporturilor (D-ANCEX)", se arată în comunicatul MAE.
Patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament de la Tohan Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Giurgiu.
Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sâmbătă Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti a fost sesizat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu că în cursul acelei zile, în jurul orelor 15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nord au constatat că la un vagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unui contract între societăţi private, sigiile aplicate erau rupte şi uşa glisantă deschisă.
Un total de 64 de focoase pentru rachete, încărcate din oraşul Braşov cu destinaţia Bulgaria, au dispărut dintr-un tren, deşi transportul era păzit de 10 jandarmi români, scrie Novinite.

Absenţa focoaselor a fost descoperită sâmbătă la punctul vamal Giurgiu, chiar înainte de momentul când trenul trebuia să intre în Bulgaria.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii:

O.P. VIDEO