» » » „Sunt multe de facut, dar ne lovim de lipsa banilor”

Precizeaza Mihai Sova, viceprimarul municipiului Onesti
- Domnule viceprimar Mihai Sova, ce ne puteti spune despre oportunitatile care pot fi acordate investitorilor dornici sa dezvolte afaceri in zona?
- Toti investitorii care vor dori sa vina in municipiul Onesti pentru a face investitii vor gasi parteneri de dialog in executivul onestean si in Consiliul Local. Spre deosebire de alte localitati, Onestiul beneficiaza de o infrastructura buna, cu drumuri, retele de apa potabila si alte utilitati. Noi, ca si Consiliul Local, in mod sigur vom veni in intampinarea investitorilor. Din pacate, ca intreaga Moldova, si zona Onestiului a fost defavorizata in domeniul investitiilor. Zilele trecute, primarul Onestiului a participat la Bucuresti la o intalnire cu oamenii de afaceri pentru atragerea unor investitii in zona.
- In agenda de lucru a dumneavoastra, ce loc ocupa onestenii, cu necazurile si cu situatiile deosebite de care se lovesc?
- De cand indeplinesc functia de viceprimar, onestenii gasesc deschisa usa acestui birou, pentru rezolvarea situatiilor cu care se confrunta. Cetatenii au venit cu multe probleme care s-au putut rezolva iar cele de durata sunt in curs de rezolvare. In ceea ce solicita locuitorii municipiului predomina nevoia de locuri de munca iar primaria nu are posibilitati pentru a asigura aceasta. De asemenea, sunt numeroase diferendele intre locatari, pe care le analizam cu multa atentie.
- Care considerati ca sunt prioritatile actuale ale Onestiului?
- Cea mai importanta lucrare este reabilitarea Caii Marasesti si speram sa reusim accesarea imprumutului, pentru a realiza reabilitarea acestei strazi (in principal) si a parcarilor din municipiu. Se amenajeaza zona centrala a municipiului, pe b-dul Oituz; pentru inceput pana la Magazinul “Agricola International” iar apoi si la intrarea in Parcul Municipal. Se doreste realizarea unei zone cu o arhitectura moderna, pentru ca Onestiul sa aiba un centru de reprezentativitate. Avem in vedere amanajarea parcului de joaca pentru copii iar la lacul din Parc, pentru linistea parintilor si a bunicilor, vom face suprainaltarea gardului de protectie; la «foisorul» din Parc am dori ca formatiile muzicale de tineret sa desfasoare activitati artistice. La Strandul municipal lucrarile vor continua astfel ca la mijlocul lunii august aceste lucrari sa fie finalizate.
- Cum sprijiniti activitatile sportive ale tinerilor si daca se urmareste, pe viitor, ca Onestiul sa fie in randul oraselor cu potential turistic?
- Am organizat si o sa organizam competitii sportive. Invit pe toti doritorii de sport sa foloseasca baza sportiva a municipiului, cu respectarea hotararii Consiliului Local. Acum avem o echipa de fotbal din Statele Unite ale Americii, care este venita pentru mai multe zile, pentru a se pregati. Pentru terenurile de tenis avem in vedere sa turnam un nou strat de bitum, terenurile din fata Salii Sportive Municipale vor fi reamenajate iar la cele de langa Stadionul “Energia” vom incerca sa facem o baza sportiva pentru copii (incepatori in sport), carora sa nu li se ia taxa. In privinta punerii in valoare a potentialului turistic al Onestiului, vom cuprinde polii de dezvoltare turistica in “Strategia de dezvoltare a municipiului Onesti”. Aceasta strategie (ce priveste inclusiv amenajarea bulevardelor, a spatiilor verzi) o sa cuprinda mai multe aspecte ale integrarii Onestiului in randul localitatilor turistice.
- Sunt si alte lucrari de stricta necesitate in municipiu?
- Foarte multe lucrari sunt de stricta necesitate, sunt foarte multe de facut dar ne lovim de lipsa banilor. Avem in municipiu strazi neasfaltate, in cartierul Slobozia nu este asfalt deloc. S-au tras conductele de apa potabila si de gaz metan, sunt costuri foarte mari si nu dispunem de resurse financiare pentru aceasta zona. In Cartierul Catolic s-au demarat lucrarile pentru reteaua de canalizare si speram ca pana in toamna sa fie incheiate aceste lucrari. De pe malul raului Trotus au fost ridicate peste 150 de tone de deseuri aruncate aici de locuitorii Onestiului. Cu ajutorul societatii Domeniul Public si Privat s-a facut aceasta actiune de ecologizare, dar este cu costuri. Se fac eforturi foarte mari pentru mentinerea curateniei in municipiu, dar daca locuitorii nu vor intelege sa ne dea o mana de ajutor, va fi foarte greu, pentru ca toate costa.
- La ultima sedinta a Consiliului Local Onesti ati introdus un amendament (de a nu fi schimbata destinatia) la un proiect de hotarare ce a vizat vanzarea unui imobil cu destinatie de cabinet medical. Se poate conduce fara compromisuri?
- In mod sigur, da. Daca vrem sa fim verticali si normali, o conditie trebuie sa aiba transparenta maxima. In privinta vanzarilor, pozitia mea este clara, pentru a nu da nimic din patrimoniul localitatii. Aceasta este averea cea mai mare, care trebuie pastrata cu sfintenie. Trebuie sa lasam si pe altii sa poata face o dezvoltare mai buna a Onestiului.
- Ce mesaj le transmiteti onestenilor?
- In primul rand le doresc sa fie sanatosi si sa aiba multa putere pentru a trece peste toate greutatile iar cand va fi momentul votului, de dansii depinde pe cine trimit in fata... Sa nu ramana impresionati de “darurile” electorale.
Ion Moraru

http://www.onestiexpres.ro/sunt-multe-de-facut-dar-ne-lovim-de-lipsa-banilor.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO