» » » Garda Financiară din Bacău decimată după un examen contestat

Instituţia publică din Bacău va avea de acum înainte doar 18 angajaţiAngajaţii de la inspecţia fiscală Bacău susţin că testele pe care au trebuit să le susţină au fost o făcătură. Deși contestaţiile au fost depuse săptămâna trecută, imediat după afișarea rezultatelor, nici până acum ei nu au primit răspuns.
Reorganizarea Gărzii Financiare a făcut victime şi în judeţul Bacău, unde din 28 de comisari, vor mai rămâne 18. Trierea celor care rămân şi a celor care pleacă s-a făcut după o testare desfăşurată în perioada 11-15 iulie. Proba de foc a fost interviul, la care au picat opt comisari. Aceştia acuză subiectivitatea testării şi nerespectarea metodologiei stabilite la nivelul Comisariatului General.
Comisarii băcăuani au susţinut examinările în Vrancea. Dacă la proba scrisă aproape toţi au luat note bune, interviul a dat totul peste cap. Dinu Romaşcanu, fost şef al Gărzii Financiare Bacău, a obţinut 38,3 puncte la interviu, deşi la scris a luat 82 din 100 posibile.
„Interviul a fost o făcătură!“
„Interviul a fost ciudat. Au picat cei care trebuiau să nu treacă examenul. Sunt discrepanţe mari între rezultatele la scris şi cele de la proba orală. Dar mă aşteptam la asta!“, a acuzat Dinu Romaşcanu. Interviul de triere a comisarilor a urmărit capacitatea de analiză şi sinteză, dar şi abilităţile de comunicare.
Şi alţi comisari care n-au luat punctaj de trecere au acuzat subiectivismul interviului. „Interviul a fost o făcătură! Nu s-a respectat metodologia. Am răspuns la toate întrebările, iar rezultatul nu se explică în niciun fel“, a spus comisarul Valentin Gheorghe, care a luat 88 de puncte la proba scrisă şi doar 44 la interviu. Comisarul Elena Diaconu (27 de ani) a luat 83 de puncte la scris şi doar 43,3 la interviu. În ultima perioadă s-a ocupat doar de cazurile grele, cu implicaţii penale. „A fost bătaie de joc pe faţă. Ne-au pus unul lângă altul, încât la scris să facă fiecare, dar la interviu întrebările au fost alese. Dintr-o bibliografie de 2.000 de pagini, mie mi s-a pus o întrebare, legată de un singur paragraf, care nici nu avea legătură cu domeniul meu de activitate, din fişa postului“, a spus Elena Diaconu.
Întrebarea pusă la interviu făcea referire la domeniul resurselor umane, deşi comisarul nu avea ca atribuţii acest lucru.
„Ce condiţii trebuie să îndeplinească obiectivele individuale din fişa de evaluare a funcţionarului public“, a fost întrebarea care a scos-o din Garda Financiară pe Elena Diaconu. Printre cei care au părăsit instituţia se numără şi comisarul Vasile Doboşeru, care nu s-a mai prezentat la examen, fiind plecat în America. Un altul, Sorin Popescu, a ieşit la pensie.
Filiala Bacău, campioană la angajaţi daţi afară
Şeful Gărzii Financiare Bacău a fost rezervat în privinţa rezultatelor examinării. „Au rămas şi şi-au pierdut postul şi oameni buni şi competenţi. Pe de altă parte, cred că vom obţine rezultate bune şi cu echipa rămasă. Nu cantitatea contează, ci calitatea“, a spus Romeo Frăţilă.
Reorganizarea produsă la nivelul Gărzii este dictată tot de reducerea cheltuielilor din instituţiile publice, ca urmare a crizei. „În timp ce Bacăul a pierdut 10 oameni, Vasluiul a câştigat doi, iar Neamţul a rămas cu aceleaşi posturi“, a mai spus Frăţilă. 
Mircea Merticariu

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO