» » » Acuzati de trafic de persoane

 Au adus cinci barbati din Bangladesh sa ii exploateze in Bacau

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Bacau, coordonati de procurori de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au efectuat patru descinderi la locuintele si societatile comerciale a doi barbati din Onesti, suspectati ca au exploatat prin munca cetateni din Bangladesh. 

Patru locuinte din Onesti si sediile unor firme a doi barbati au fost calcate ieri de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitati Organizate Bacau si procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacau, care aveau o informatie ca se folosesc cetateni straini prin exploatare in munca. “In fapt, in urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca un barbat, de 48 de ani, din judetul Bacau s-a deplasat in luna iulie 2010 in India la New Delhi, unde, prin intermediul unei firme de recrutare din Bangladesh, a recrutat cinci cetateni din aceasta tara, pe care i-a indus in eroare promitandu-le contracte de munca in Romania. Ulterior, el a incasat diverse sume de bani, pentru facilitarea obtinerii vizelor de munca”, a explicat inspector Narcisa Butnaru, ofiter de presa la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau. S-a mai stabilit ca, pentru intrarea in tara a celor cinci straini, barbatul, Victor O., a instigat administratorul unei firme din Galati sa emita in fals o invitatie, care a fost depusa la Misiunea Diplomatica a Romaniei din New Delhi.
Pe baza acestui act, cetatenii din Bangladesh primeau vize de scurta sedere la noi in tara, vize care conform legii nu pot fi prelungite. “Dupa expirarea vizelor, barbatul in cauza, ajutat de fiul sau, de 23 de ani, a mentinut in eroare partile vatamate si i-a determinat sa ramana pe teritoriul Romaniei inca doua sau trei luni de zile, timp in care acestea au fost exploatate prin munca la ferma familiei, fara sa fie platiti si fara sa li se incheie un contract de munca”, a mai precizat reprezentantul Politiei.

Mai multe capete de acuzare

Urmare a probatoriului administrat in cauza de catre procurori, instanta de judecata, respectiv Tribunalul Bacau a hotarat ieri arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Victor O. 
El va fi cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, instigare la infractiunea de a determina cu stiinta prin intermediari intrarea pe teritoriul tarii a cetatenilor straini supusi traficului de persoane prin folosirea unui mijloc fraudulos si facilitarea sederii ilegale a strainilor pe teritoriul tarii noastre. Si fata de fiul barbatului se fac cercetari pentru trafic de persoane si facilitarea sederii ilegale a strainilor pe teritoriul Romaniei. “In acest caz s-a actionat cu sprijinul Serviciului Operatiuni Speciale, Serviciului de Supravegheri Operative si Investigatii, Serviciul Roman de Informatii - Directia Judeteana de Informatii Bacau si al jandarmilor de la Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau”, a mai completat inspectorul Butnaru.
Roxana Neagu


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO