» » 6.708 elevi au intrat la liceu

Ruleta ruseasca a repartizarii computerizate
S-a definitivat prima etapa a repartizarii computerizate de admitere in liceele bacauane a absolventilor de gimnaziu. In Bacau sunt deja admisi 6.708 candidati. Marea lor majoritate au intrat dupa prima optiune si circa 30 la suta, in primele trei optiuni. Sunt insa 128 de elevi care au ramas nevalidati. Urmatoarea etapa de repartizare este programata pe saptamana viitoare. 
Emotiile absolventilor de gimnaziu au luat sfarsit. Ministerul Educatiei a publicat lista candidatilor admisi in licee, in urma repartizarii computerizate. 6.708 de elevi inscrisi pe lista pentru liceele din judetul Bacau au fost validati, din cei 6.836 de absolventi cati au fost in total. 126 dintre ei au venit in liceele bacauane din alte judete precum Neamt, Vaslui, Vrancea, Botosani, Iasi, Harghita, Covasna, chiar si Constanta, Bistrita Nasaud, Satu Mare, Buzau sau Bucuresti. Primii 9 candidati inscrisi in lista dupa media de absolvire au nota de admitere 10 pe linie. In top este specializarea Matematica-informatica, iar apoi urmeaza Stiintele naturii, Filologia, Stiintele sociale, Servicii, Economic, Electronica si automatizari. Ultima medie a cadidatilor validati ca repartizati este 3.66 si apartine unui elev care acum este la Colegiul Tehnic “Letea” Bacau (specializarea Turism si alimentatie publica). Cu medii sub nota 5 au fost repartizati 133 de candidati, la colegii precum “Grigore Antipa”, “D. Mangeron”, “Letea”, “A. Saligny”, “H. Conada” si Grup Scolar “Petru Rares“. 

Ultimele medii de admitere la liceele de top

Conform situatiei de repartizare ultimele medii de admitere in licee a fost unul din criteriile care a creat si o ierahizare a colegiilor din Bacau. Astfel, la Colegiul National “Gh. Vranceanu”, ultima medie de admitere este de 9.54 la profil real (Matematica-informatica) si 9.21 la uman (Filologie), la Colegiul National “Vasile Alecsandri” cinci elevi admisi pe lista au media 9.24 (Matematica - informatica), 9.44 (Stiintele naturii), 9.19 (Stiintele sociale), 9.11 (Filologie) si 8.34 (Filologie, bilingv). In schimb, Colegiul National “Ferdinand I” are ultima nota de admitere la Stiinte sociale 9.01, la Filologie - 8.84, iar Matematica - informatica tot 8.84. 

Alte licee si-a mentinut mediile de admitere

Urmatoarele licee din ierahizare, si-au mentinut mediile de admitere la nivelul celor din anii precendenti. Astfel, Colegiul National Pedagogic “Stefan cel Mare” a avut ultima medie de admitere 8.77 la Stiinte sociale, 8.60 la Filologie, 8.51 la Stiinte ale Naturii si 8.23 la Matematica-Informatica. Urmeaza Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacau cu 8.35 ultima medie de admitere la specializarea Matematica - Informatica, 7.
81 - Turism si Alimentatie, 7.78 - Comert. Nici Colegiul “Mihai Eminescu” (fostul Sanitar) nu s-a lasat mai prejos. Astfel, aici ultimii elevi validati au avut medii de admitere 8.02 la Stiinte ale Naturii, 7.99 Stiintele sociale, 7.94 Filologie si 7.65 Matematica-Informatica. 

180 de locuri libere

In urma primei etape a repartizarii au mai ramas 180 de locuri libere la Colegiul “Grigore Antipa” - 15 locuri (electonica si automatizari), Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” - 57 (matematica - informatica, constructii, prelucrarea lemnului), Colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron” - 86 (mecanica, electric si economic) si Colegiul Tehnic “Letea” - 22 (electric, turism si alimentatie). 

La a doua etapa a repartizarii computerizate participa candidatii din seria curenta care nu au fost admisi, dar si cei din seriile anterioare, care nu implinesc 18 ani pana la data de 11 septembrie 2011 inclusiv. Candidatii care nu au participat la prima etapa de repartizare, completeaza fisa de optiuni, in perioada 14 - 19 iulie 2011. Pana pe 25 iulie 2011, absolventii depun, la unitatile scolare la care au fost declarati admisi, dosarele de inscriere, cuprinzand actele de studii in original: 
- cererea de inscriere;
- cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, in copie legalizata;
- adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
- foaia matricola pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale)
- fisa medicala.

Candidatii care nu isi depun dosarele de inscriere, in perioada 15 - 25 iulie 2011, se considera retrasi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia judeteana de admitere. Acesti candidati vor fi repartizati pe locurile ramase libere, dupa rezolvarea cazurilor speciale.

128 de candidati nerepartizati

In urma repartizarii computerizate 128 elevi au ramas nerepartizati. Multi dintre ei provin de la scoli din mediul rural, precum Beresti Tazlau, Saucesti, Parincea, Horgesti, Traian, Magiresti, Gioseni, Motoseni, Ungureni, Colonesti, Poduri sau Oncesti. Acestia vor intra in a doua etapa de admitere, saptamana viitoare. Primul nerepartizat are media de admitere 7.58, iar ultimul, 3.83. Pe total, judetul Bacau a avut 7.650 de locuri si inca 198 pentru elevii de etnie rroma. 
„Listele vor fi afisate de scolile gimnaziale pana la sfarsitul zilei de 13 iulie. Urmeaza apoi, ca pana la sfarsitul zilei de 15 iulie, afisarea sa fie facuta si de catre licee. In paralel vor fi afisate si locurile ramase neocupate.” - inspector scolar general adjunct Teodora Craus

Bacaul pe locul II la nivel national

Pe total tara, judetul Bacau este pe locul II la media de admitere. Asta dupa ce a inregistrat 9 candidati cu media de admitere 10, fata de primul loc, ocupat de Bucuresti, cu 16 candidati de nota 10.
Roxana Neagu

http://www.desteptarea.ro/6.708-elevi-au-intrat-la-liceu.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO