» » Razboi onestean pe numele poetului Adrian Paunescu


Razboi onestean pe numele poetului Adrian PaunescuConsilierul local Nicolae Enache, din Onesti, a sustinut, intr-o conferinta de presa organizata recent, ca va contesta hotarirea prin care unei stradute din municipiu i s-a atribuit numele de Adrian Paunescu.
“Voi uza de toate prerogativele legale pentru a bloca acest proiect – a spus avocatul Nicolae Enache. M-am documentat deja, sa vad care sint hibele acestuia. In primul rind trebuia un aviz preliminar, de la judet, care nu a fost obtinut”.
Prin hotarirea luata de Consiliul Local Onesti, la ultima sedinta, s-a aprobat doar “de principiu” atribuirea denumirii de Adrian Paunescu unei mici strazi din Onesti, fiind necesar si acordul comisiei judetene de profil.
“Este posibil ca acea comisie sa nu-si dea avizul”, a precizat juristul Daniel Spinu, secretarul Municipiului Onesti. Avocatul Nicolae Enache a apreciat ca nu era necesara o straduta cu numele de Adrian Paunescu in Onesti.
“Nu vreau sa fiu malitios, dar ce legatura are Onestiul cu Adrian Paunescu? – a intrebat Enache. Am fi vrut sa dam denumiri precum Nadia Comaneci sau Alexandru Piru. Sa lasam criticii literari sa decanteze personalitatea lui Adrian Paunescu. Iar daca vroiau sa cinsteasca memoria lui Paunescu, atunci trebuia sa puna numele unei strazi importante, nu unei fundaturi. Eu propun ca strada respectiva sa fie denumita Basarabia, pentru ca mai am un proiect din 2008 in acest sens, pentru schimbarea numelui strazii Dobrogeanu-Gherea”.
In cadrul ultimei sedinte de consiliu, au existat si alte opinii, chiar si contrare, legate de numele strazii Adrian Paunescu.
“Strada e prea mica pentru valoarea poetului”, a sustinut avocatul Gelu Panfil. Pe de alta parte, consilierul Ion Negoita a aratat ca si strazi precum Vasile Alecsandri sau George Enescu sint in zone marginase ale Onestiului, iar alesul liberal Gelu Nicolcea a precizat ca Nichita Stanescu si alti mari scriitori romani nu au deloc strazi in municipiu.
Consilierul liberal Danut Oprea a propus infiintarea unei comisii speciale pentru analiza denumirii tuturor strazilor din Onesti, iar Mircea Cetean, tot de la PNL, a facut propunerea ca, pentru Adrian Paunescu, sa se studieze posibilitatea de a atribui numele unei sali de la biblioteca sau unei alei din parcul central, dar ar putea sa fie realizat si un bust al poetului. (George MARTIN)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO