» » » Preluarea Stadionului FC Onesti, in impas

Preluarea Stadionului FC Onesti, in impas

Proiect respins a doua oara
Este pentru a doua oara când alesilor locali au dezbatut problema preluarii Stadionului FC Onesti, ce apartine SC Magna Arena SRL pe care Primaria Onesti ar fi trebuit sa dea mai multe terenuri. Nici de aceasta data data acest transfer nu a fost concretizat cu toate ca reprezentantii partidelor care s-au opus, PNL si PD-L si-au manifestat disponibilitatea insa in alte conditii.
Suprafata Stadionului FC Onesti este de 22.831 metri patrati, in timp ce suprafata pe care domeniul privat al municipiului Onesti ar fi dat in proprietatea SC Magna Arena SRL terenuri in suprafata totala de 17.281 metri patrati. Este vorba de teren al Colegiului National “Dimitrie Cantemir” de 1.622 metri patrati, incinta asfaltata de 3.995 metri patrati, teren liber de constructii de 208 metri patrati, un al doilea teren liber de constructii de 1.365 metri patrati, zona de acces urgenta a colegiului onestean de 488 metri patrati, teren liber de constructii de pe strada Casinului nr.2 in suprafata de 1.440 metri patrati, teren stadion CSM, zona de acces catre stadion de 785 metri patrati, teren stadion CSM si mai precis parcare auto betonata de 3.710 metri patrati, terenul de joaca pentru copii de pe strada Victor Babes de 2.722 metri patrati si parcarea auto a Hotelului Trotus de 955 metri patrati de pe Emil Rebreanu.
Controverse pe masura
Si de aceasta data acest subiect a fost de natura sa trezeasca controverse puternice printre alesii locali.
“Nu se justifica acest schimb. Sa nu uitam ca Onestiul mai are doua stadioane, iar un alt treilea nu ar justifica cheltuielile de intretinere. Miscarea sportiva româneasca nu mai cunoaste gloria de altadata” a fost de parere consilierul Nicolae Enache.
“Un stadion are nevoie de parcare pe care noi o vom pierde odata cu acest transfer”, a explicat liberalul Cezar Olteanu.
Cu totul alta parere a avut primarul Emil Lemnaru “parcarea e obligatorie doar pentru cupele europene ceea cu tot optimismul de care putem da dovada nu cred ca echipa de fotbal a Onestiului va ajunge la un astfel de nivel. Avem nevoie de un stadion de fotbal cu o capacitate de 10.000 de locuri”.
De altfel, avocatul Gheorghe Ene, consilier PD-L a sesizat initiatorului câteva nereguli legate de forma proiectului.
Ene a mai spus ca din punctul sau de vedere e nevoie de doua proiecte de hotarâre, unul pentru aprobarea raportului facut de evaluator si al doilea pentru schimbul efectiv de terenuri.
Mult mai transant in atitudinea sa a fost democrat-liberalul Stefan Martin “acum trei ani când v-am cerut 100 de milioane pentru echipa de fotbal caci eram in Divizia C poate ati uitat dar ati votat impotriva. Pe lânga asta sa stiti ca la bazele sportive pe care le avem nu avem niciun fel de paznici si nici monitorizarea video asa ca ne expunem inutil caci acestea ar putea fi stricate de cei rau-intentionati”.
Ceva mai conciliant a fost avocatul Gelu Panfil. “Mi-ar placea ca Mecon sa revina la primarie. Se discuta despre sprijinirea sportului in timp ce terenurile si salile de sport sunt inchise. S-au pus lacate pe terenurile de sport ale scolilor, iar salile de sport nu se mai inchiriaza pentru ca se degradeaza. Sunt cumva sali de muzeu si noi nu stim. Onestenii care vor sa faca sport si care ar plati pentru accesul intr-o astfel de sala sunt nevoiti sa mearga la Târgu Ocna. Acolo se poate nu si la noi. Asa ca la noi sustinerea sportului devine evidenta atunci când vrem, in rest e trecuta <>” a mai fost de parere acesta.
Consilierii PNL si PD-L au votat impotriva proiectului, iar cei 9 de la PSD au votat favorabil, insa proiectul a fost respins.
Dana LUNGU   InfoTrotus 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO