» » Marul discordiei – DMC AG


Marul discordiei – DMC AG
Firma onesteana SC DMC AG Onesti desi apartine de comuna Casin, unde isi plateste impozitul pe teren, Primaria Onesti este cea care beneficiaza de restul taxelor. Aceasta situatia treneaza de ani zile, insa actualul primar al Casinului, Cosmin Curelea, este decis sa punct acestei nedreptati. Acesta a apelat la justitia româna pentru remedierea situatiei.
DMC AG, fara autorizatie de constructie pentru sediu?
Pare cel putin curios faptul ca in evidenta Primariei Casin nu exista nicio autorizatie de constructie pentru zona Libertatii 10, locatie in care pâna pe 1 ianuarie, anul curent, si-a avut sediul DMC AG. “Am tot cautat in arhiva noastra autorizatia de constructie de constructie pentru firma DMC AG. Dat fiind faptul ca nu am gasit-o ne-am dat seama ca nu ne-au solicitat acest act, iar actualul sediu al DMC AG este construit ilegal. Motiv pentru care noi vom merge pe calea legala si vom actiona in consecinta. In baza noastra de date exista o autorizatie eliberata de noi pentru extindere hala, insa nimic pentru sediu”, ne-a precizat primarul comunei Casin, Cosmin Curelea extrem de suparat. Si se pare ca neregulile nu se opresc aici. Impozitul pe mijloacele de transport de transport ale SC DMC AG Onesti ajung la Onesti cu toate ca normal ar fi sa ajunga la Primaria Casin. De altfel, din datele comunicate de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor eliberate pe 8 februarie anul curent reiese ca impozitul pe cele 27 de autovehicule câte detine DMC AG iau drumul Primariei Onesti.
Primarul Lemnaru sustine contrariul
Pentru a mai aduce lumina in acest caz am luat legatura cu primarul Onestiului, Emil Lemnaru. “Pe strada Libertatii, inca patru metri apartin municipiului Onesti. Deci este normal ca ei sa plateasca impozitul pe teren la Casin. Legat de restul taxelor si impozitelor muncitorii DMC AG lucreaza la Onesti. Este o lege in statul român care precizeaza ca daca oamenii lucreaza undeva acolo sa trebuie sa le si plateasca”.
Sediul DMC AG, mutat de urgenta
In certificatul de inregistrare la Registrul Comertului cei de la DMC AG Onesti declarau, pe propria raspundere, pe 8 mai 1998, ca sediul firmei este pe strada Libertatii nr.10, Onesti, Bacau desi zona apartine de comuna Casin,unde platesc impozitul pe teren.
Toate bune si frumoase au fost pâna pe 18 ianuarie 2010 când administratorul Ghita Dohotaru a mutat sediul firmei de pe Libertatii nr.10 pe Bulevardul Republicii nr.43, intr-o garsoniera.
DMC AG, refuza dialogul
Pentru a solutiona aceasta problema si a reveni la legalitate Primaria Casin pe 11 februarie a trimis o adresa catre conducerea DMC AG. “Ca urmare a declaratiei dumneavoastra s-a eliberat de catre Registrul Comertului, Certificatul de Inregistrare in care s-a mentionat ca firma DMC AG are sediul in municipiul Onesti strada Libertatii nr.10, fapt care nu corespunde realitatii si pentru ca veti fi nevoiti sa suportati consecintele care decurg din aceasta, respectiv de a vira in contul Primariei Casin suma de 497.236 lei ce reprezinta taxe si 47 % din impozitul pe salarii pentru anii 2005-2009 plus penalitati, va invitam pe 12 februarie 2010 la sediul Primariei Casin in scopul solutionarii amiabile a acestei probleme”. Cum era de asteptat cei de la DMC AG nu s-au prezentat iar Primaria Casin i-a actionat in instanta.
Administratorul DMC AG, Ghita Dohotaru nu e de gasit
Am incercat sa luam legatura cu administratorul DMC AG, Ghita Dohotaru pentru a-i afla punctul de vedere. Din pacate acesta nu a fost de gasit. “Nu cunosc indeaproape aceasta problema caci sunt foarte ocupata cu tipografia, dar eu stiu ca suntem cu taxele si impozitele la zi. Nu stiu daca plateste la Primaria Casin sau la Onesti taxele aferente, dar undeva sigur le plateste. Ar trebui sa se inteleaga primariile intre ele” ne-a declarat Maria Dohotaru, sotia administratorului DMC AG Onesti.
Dana LUNGU
InfoTrotus

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO