» » POLITIA INFORMEAZA


DESCINDERI LA LOCUINŢELE UNOR PERSOANE SUSPECTATE DE CONTRABANDĂ
Peste 148.000 de ţigarete şi peste 700 de produse pirotehnice din clasa I au fost ridicate de poliţiştii băcăuani de la locuinţele unor persoane suspectate de contrabandă. Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi evaziune fiscală.
La data de 23 octombrie a.c., poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, sprijiniţi de ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bacău au acţionat în vederea destructurării unei grupări, ce desfăşura activităţi de comercializare ilegală a produselor din tutun.
În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Bacău, poliţiştii au efectuat şapte descinderi la locuinţele unor suspecţi din municipiul Bacău. Astfel, de la locuinţele suspecţilor Elvis R., de 33 de ani, Elena R., de 40 de ani şi Dănuţ S., de 30 de ani au fost ridicate 7.442 pachete de ţigări cu marcaje fiscale de Republica Moldova şi 732 produse pirotehnice din clasa I.
Faţă de Elvis R. şi Dănuţ S. s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cei doi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi evaziune fiscală.
Elena R. este cercetată în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, evaziune fiscal şi deţinere neautorizată de material explozive.

Bârsăneşti – moarte suspectă şi tentativă de suicid
La data de de 21.10.2010, Postul de Poliţie Bîrsăneşti, a fost sesizat cu privire la dispariţia de aproximativ două luni a Ilenei S. de 66 ani, care trăia în concubinaj cu P. Ghiorghe, de 56 ani.
Din sesizare rezulta faptul că de aproximativ 2 luni, S. Ileana nu a mai fost văzută pe raza comunei, iar concubinul i-a luat pensia în această perioadă, motivând în luna august 2010, că aceasta este internată la spital în Tg.Mureş, iar în luna septembrie că ar fi plecată la o soră, în localitatea Ocna Mureş .
Urmare a sesizării, existând suspiciuni cu privire la dispariţie, s-au efectuat verificări atât pe raza comunei cât şi la adresele menţionate, ocazie cu care a rezultat că persoana dispărută era grav bolnavă existând posibilitatea ca aceasta să fie decedată şi îngropată în curtea locuinţei concubinului. În consecinţă la data de 22.10.2010 poliţişti de investigaţii criminale coordonaţi de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au procedat la extinderea verificărilor, ocazie cu care concubinul a fost găsit în locuinţa sa în stare de comă. Ulterior s-a stabilit că acesta a ingerat in mod voluntar, o substanta de culoare alba, probabil sodă caustică. P. Ghiorghe a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Municipal Onesti, in vederea acordarii de ingrijiri medicale.
Procedand la examinarea criminalistică a perimetrului locuinţei, în grădina din spatele casei, într-un mormânt improvizat, a fost găsit îngropat cadavrul Ileanei S. Cadavrul femeii a fost transportat la morga Spitalului Municipal Onesti, in vederea efectuarii necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.
În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul Ilenei S. şi motivul pentru care P. Ghiorghe a încercat să se sinucidă.

Victime ale traversării neregulamentare
La data de 19.10.2010, la ora 09:10, Eduard H., de 34 de ani, care conducea un autoturism pe strada R.Rosetti, din Oneşti, a surprins şi accidentat pe G. Ion, de 61 ani, din Oneşti, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Pietonul a fost transportat la Spitalul Oneşti pentru îngrijiri medicale şi a rămas internat la Secţia Chirurgie. Conducătorul auto au fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost negativ. În urma testării victimei cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,23mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Două minore de 14 şi 15 ani au fost internate ieri la Spitalul Judeţean Bacău, în urma implicării lor într-un eveniment rutier produs pe fondul traversării neregulamentare.
Evenimentul s-a produs pe strada Republicii din Bacău în jurul oeri 12.30. Din verificări s-a stabilit că P. Ion, de 60 ani, conducea autoturismul personal pe strada Republicii iar în sensul giratoriu din dreptul unui hypermarket a surprins si accidentat cele două minore, care s-au angajat in traversarea strazii prin loc nepermis.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ şi a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, unde I s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Un alt minor de 8 ani a suferit vătămaări corporale în urma unui eveniment rutier produs la data de 19.10.2010, la ora 12.10 pe str. 22 Decembrie din municipiul Bacău.
 A. Andrei, de 28 ani, ce conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie, a surprins si accidentat minorul de 8 ani, care s-a angajat in traversarea străzii prin loc nepermis printre autovehiculele stationate. Minorul a fost diagnosticat cu traumatisme şi contuzii şi a fost internat lui la sectia Chirurgie infantila. În cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Stimaţi cetăţeni! Învăţaţi din greşelile altora şi feriţi-vă de probleme! În calitate de pietoni, sunteţi obligaţi să vă deplasaţi numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia dumneavoastră de mers. Când şi acostamentul lipseşte, sunteţi obligaţi să circulaţi cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia dumneavostră de mers.
Traversaţi drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.
 Este bine de ştiut că pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea „roşu” a semaforului destinat, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului a respectat prevederile legale privind circulaţia pe acel sector.
După ce aţi coborât dintr-un mijloc de transport, nu traversaţi prin faţa sau prin spatele vehiculului şi nu vă angajaţi în traversare atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore.
O asigurare temeinică în faţa trecerii pentru pietoni vă va menţine în siguranţă. Mai bine aşteptaţi ceva mai mult pe trotuar, decât să fiţi nevoiţi apoi să vă petreceţi timpul în spital. Cu siguranţă preţuiţi compania celor apropiaţi, aşa că faceţi totul pentru a sta lângă cei care vă aşteaptă acasă

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO